Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Vibracija harmonije in zdravja

25. 6. 2017; 12.30
Avtor: Marjana Romanović
kristali
Kristali so polni energije in dar narave. Vsebujejo visoko stopnjo notranjega reda in ubranosti.

To je tudi eden od razlogov, zakaj jih uporabljamo za mnoga področja in delovanja. Njihovo moč ter fizična in energetska delovanja smo odkrivali z Natašo Zorc.

Kristali so minerali, ki nastajajo globoko v zemlji in so polni energije. Kako so v svoji osnovi zgrajeni in kako delujejo?

Kristali nastajajo iz raztopljenih mineralov in kamnin, torej iz magme. So minerali, ki so kristalizirali v obliki geometrijskih teles in so najpopolnejša oblika, ki jo mineralni svet lahko ustvari. Zanje je 'samo uresničitev' doseganje vrhunskega reda. In ta vrhunski red se kaže v njihovi atomski in kemijski zgradbi.

Nam lahko kaj več poveste o dimenziji etra in kako je ta povezan s kristali.

Eter je subtilna energija, ki preplavlja popolnoma vse, kar obstaja. Od atoma do vesolja. Je neke vrste agregatno stanje fizične materije. Eter je energija, ki je pretanjena, prilagodljiva in spremenljiva. Spremeni jo lahko že sama spremenjena temperatura, en sam gib, misel ali čustvo. Je energija, ki je težko ulovljiva z metodami, kot jih pozna znanost. S to energijo je prežet ves kozmos in je ne more zmanjkati. Vsako bitje, živa ali neživa oblika ima ovoj ali telo iz te snovi. In tudi kristali imajo svoje močno energijsko etrsko polje. Prav v visoki stopnji reda v njihovi osnovni atomski zgradbi leži tudi njihova 'zdravilnost'. In tam, kjer je red, je višja vibracija in posledično tudi zdravje. Bistvo kristala je njegova urejenost, prinaša višjo stopnjo reda, ubranost, torej harmonijo, tudi v okolico.

Če bi torej primerjali steklo in kristal, v čem je razlika med njima?

Razlika je prav v stopnji urejenosti atomske zgradbe. V kristalu kamene strele je zgradba v primerjavi s steklom bistveno bolj urejena.

Vsak kristal ima svojo vibracijo in svoje značilnosti. Kako izbiramo kristale in se odločimo zanje?

Vsak kristal ima svojo vibracijo, energijo in se od drugega kristala razlikuje. Morda se nam zdi, da vsak kristal deluje in ima učinek. In da je vseeno, katerega za kaj uporabimo. Pa ni tako. Seveda ima vsak kristal energijo, tako kot vsak kamen, pesek ali zemlja. Vendar se kristali vseeno razlikujejo med seboj in niso vsi primerni za vse. Ko izbiramo kristale, menim, da je občutljivost za energije pomembna, tako kot tudi intuicija in neko znanje in razumevanje vsega. Predvsem znanje ali vedenje o tem, kaj kateri kristal zmore, kakšno energijo nosi in za kaj bi bil primeren in za kaj ne. Če izbiramo kristal po občutku, je to eden od načinov, saj nas privlačijo tisti, ki ustrezajo našim trenutnim potrebam. Načelno nas 'pokličejo' oziroma pritegnejo v skladu s tem, kar imamo v sebi.

Kateri kristal bi izbrali, ko iščemo pomiritev, in katerega za čiščenje prostora?

Za pomiritev je kraljevski kristal ahat. Fluorit ima izjemno hladilno in pomirjevalno moč, ki pomiri duševnost po hujših pretresih. Vpliva pomiritveno na živce. Čiščenje prostora je pa spet druga zgodba. Zelo bogata in zapletena. Vendar pa so kristali, ki so primerni za prostor, ametist, roževec, karneol, ahat in tudi kamena strela, za katero pa je dobro vedeti, kam jo postaviti, da lahko deluje najboljše.

prejšnji članek
Vodnik do lepih in sijočih las
Moda&Lepota
Vodnik do lepih in sijočih las
naslednji članek
Vas pestijo temni kolobarji okrog oči?
Moda&Lepota
Vas pestijo temni kolobarji okrog oči?
#obraziavenija
obraziavenija