Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Razveselili kar 150 prvošolcev

12. 8. 2017; 07.00
Avtor: K.M.
Šolske potrebscine za Botrstvo (Large)
Pričakovanje prvih šolskih dni je za prvošolce razburljivo, saj željno čakajo na nova znanja in stkana prijateljstva.

SPAR Slovenija in projekt Botrstvo sta v začetku letošnjega avgusta združila moči v nameri, da s šolskimi potrebščinami opremita 150 prvošolcev, ki bodo septembra prvič prestopili pragove osnovnih šol. S 150 podarjenimi paketi potrebščin za prvi razred želijo šolarjem omogočiti lažji vstop v osnovno šolo.

Pričakovanje prvih šolskih dni je za prvošolce razburljivo, saj željno čakajo na nova znanja in stkana prijateljstva. Žal nekateri izmed njih veselja ob prihajajočem šolskem letu ne občutijo, saj se zavedajo, da v šolske klopi ne bodo sedli s polnimi šolskimi torbami. Z namenom vzbuditi občutek enakovrednosti med vrstniki, so se pri Sparu povezali z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in jim v okviru projekta Botrstvo podarili zvezke, ovitke, pisala, flomastre, lepila, škarjice, puščice in vse potrebno za udoben vstop v prvi razred. 

Seznam obdarjenih otrok so v sodelovanju s šolskimi socialnimi službami širom Slovenije pripravili pri Botrstvu in tako izbrali 150 prvošolčkov, ki so pomoči najbolj potrebni. Predaja paketov šolskih potrebščin je potekala v Ljubljani pred ZPM Ljubljana Moste-Polje, otrokom iz oddaljenih krajev pa bodo v okviru projekta Botrstvo šolske potrebščine dostavili naknadno.

Ob predaji je predsednica Zveze prijateljev mladine Anita Ogulin izpostavila: »Otroci, ki jim pomagamo prek naših projektov me vsak dan znova napolnijo z optimizmom. Verjamem, da zanje obstaja lepša in boljša prihodnost, zato si z vsakim dnem prizadevamo osrečiti njih in ostale ljudi, ki se znajdejo v stiski. Neizmerno si želim, da bi lahko otrokom prizanesla z družbeno izključenostjo, zato se iskreno zahvaljujem podjetju SPAR Slovenija za lep prispevek k svetli prihodnosti naših najmlajših.«

SPAR Slovenija je tako z dobronamerno gesto prispeval k spodbudnemu razvoju otrok in jim polepšal prve korake na poti do znanja.

prejšnji članek
Zaradi raka spremenil navade
Svet slavnih
Zaradi raka spremenil navade
naslednji članek
Iris Mulej žalostna, ker gre vse tako hitro
Svet slavnih
Iris Mulej žalostna, ker gre vse tako hitro