tovornjakar
Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila droga

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Bralci svetujte: 'Kar sama nosi fejk cunje, moj otrok jih ne bo!'

31. 8. 2017; 03.00
Avtor: V. M.
Deček

Ali obleka res naredi človeka? foto: Pexels

Anja svojemu sinu ne more nuditi dragih oblačil in obutve. V šolo ne hodi strgan in umazan, res pa je, da majic ne krasijo bleščeči napisi priljubljenih znamk. Zaradi slednjega se sin sooča z velikimi pritiski vrstnikov. Kako naj reši situacijo? Preberite pismo in svetujte.

''Pozdravljeni vsi skupaj. Bom tudi jaz skušala biti kratka. Zakaj si torej želim širšega mnenja. Bliža se šola, mene pa kar malo stiska. Pa ne zaradi same šole, pač pa vseh ostalih stvari, ki se dogajajo ob prostih trenutkih v učilnici, na hodniku in pred šolo. Že dalj časa je na naši šoli tako, da nekaj veljajo le tisti, ki imajo oblačila priljubljenih znamk. Ostale, ki tega nimajo, sošolci žalijo in jim dajejo občutek manjvrednosti. Sin gre v šesti razred in tudi sam vedno glasneje izraža, kaj si želi. Vse bolj so vidni pritiski vrstnikov. Govorim mu, da ni važno kaj imaš na sebi, ampak kaj imaš v srcu, pa se je izkazalo, da vrednote v današnjem svetu nimajo nobene veljave več. Ko je mojo sporočilo prenesel vrstnikom, jih je skoraj pobralo od smeha. Še bolj so ga zafrkavali. Ne želim, da se slabo počuti, a problem je, ker mu dragih oblačil z možem ne moreva nuditi. Saj kupimo kaj, ko so znižanja, ima kakšno majčko, recimo Addidas, ampak to je to. Ima lepe majice s potiskom, ki jih kupim pri nas v trgovini, ampak teh dražjih pa žal ne. Tudi s kavbojkami, trenirkami in čevlji je tako. Verjemite, tudi sama si želim, da bi mu lahko kupila kvalitetnejša oblačila in obutev, a žal … Najprej so računi in hrana, potem pa vse ostalo. To je naša situacija, zanima pa me, kaj bi mi svetovali, kako rešiti komunikacijo, odnos, pomanjkanje vrednot. Aha, še to, sem poskušala načeti temo na skupnem sestanku, pa je takoj postalo jasno, od kje takšen odnos otrok. Od doma, seveda. Tiste opicanjene mamice so me gledale kot da bi z lune padla. Ena je rekla, da naj fejk cunje sama nosim. No, zdaj me bodo pa še prepoznale. Saj je vseeno. Vesela bom različnih mnenj. Iskrena hvala. A.''

Dragi bralci, kakšno je vaše mnenje o Anjini situaciji? Kaj bi ji svetovali? Prijazno sporočilo, brez neprimerno zasnovanih besed, ji lahko namenite v komentarju.

'Že dalj časa je na naši šoli tako, da nekaj veljajo le tisti, ki imajo oblačila priljubljenih znamk.' foto: Profimedia

Bralka/bralec v stiski: Piši nam!

Vsi se včasih znajdemo v situacijah, ko bi nam prav prišel pogled iz drugega zornega kota. Nenazadnje smo sami preveč subjektivno vpleteni, zato morda rešitve ne vidimo tako jasno, kot nekdo, ki lahko naš klobčič nevšečnosti povsem objektivno oceni.
Psihologinja dr. Tjaša M. Kos pomaga našim bralkam in bralcem pri razjasnjevanju vsakodnevnih težav s katerimi se srečujejo. Če želite njen nasvet, nam pošljite opis stiske na e-naslov: njena@svet24.si, s pripisom Bralka/bralec v stiski. Anonimno objavo bomo skupaj z nasvetom strokovnjakinje objavili na naši spletni strani.

V kolikor bi želeli zgolj nasvet bralk in bralcev, lahko slednje prav tako storite povsem anonimno. Opis vaše situacije nam pošljite na e-naslov, s pripisom Bralci svetujejo. Besedilo bomo objavili na naši spletni strani in facebook profilu, kjer vam bodo lahko bralci pomagali z nasvetom in objektivnim pogledom na situacijo.

Preberite si še: Bralci svetujte: 'Žena ne zna kuhati!'

prejšnji članek
Zakaj je pripela leseno ščipalko na ventilator v avtomobilu?
Zdravje
Zakaj je pripela leseno ščipalko na ventilator v avtomobilu?
naslednji članek
Če imate na nohtu takšno črto, takoj obiščite zdravnika!
Zdravje
Če imate na nohtu takšno črto, takoj obiščite zdravnika!