Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Pogosto uporabljate ti dve besedi? Stanje je lahko resno

27. 1. 2024; 03.00
Avtor: K.M.
govor, govoriti, govorjenje

foto: Profimedia

Čeprav sta besedi dejansko in seveda popolnoma vsakdanji, pa sta dejansko lahko pokazatelj resnega stanja vašega duha, ki lahko vpliva tudi na vaše zdravje.

Ljudje verjamejo v to, da so dobri pri tem, da skrivajo svoja čustva, ko so pod stresom. Strokovnjaki pa zdaj trdijo, da se večina izda že z uporabo svojih besed. Predvsem naj bi šlo za uporabo dveh besed, ki sta dejansko in seveda, ki kaže na to, da ste mentalno in fizično zelo napeti. Šlo naj bi za nekakšne 'čustvene krepilce,' ki sami po sebi nimajo globljega pomena, vendar lahko sogovorniku razkrijejo vaše stanje. 

Besede se pojavijo tudi takrat, ko ljudje lažejo ali se pretirano hvalijo, saj ti dve mašili uporabljajo, ker niso 100 % prepričani v zgodbo, ki jo govorijo oziroma jo do potankosti ne poznajo, kljub temu, da želijo ustvariti takšen vtis. Takšna situacija pa lahko določeno osebo prav tako spravi v stres.

Osebe, ki se tako počutijo, so podzavestno tudi bolj osredotočene nase in zato rade govorijo o sebi na okolico in težave drugih ljudi, tudi najbližjih, pa zelo pogosto pozabijo. 

prejšnji članek
Reprogramirajte podzavest da dosežete cilje
Zdravje
Reprogramirajte podzavest da dosežete cilje
naslednji članek
Osvežilni kumarični gel, zaradi katerega vam bo vaša koža hvaležna
Moda&Lepota
Osvežilni kumarični gel, zaradi katerega vam bo vaša koža hvaležna