Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zmanjšajte stroške, kupujte na spletu

25. 11. 2017; 03.00
Avtor: K.M.
prejel sem izdelek preveč

spletno nakupovanje foto: zps

Če želite zmanjšati vsakodnevne stroške, vam ni treba čakati na razprodaje ali tekati od trgovine do trgovine, da bi našli najcenejše izdelke. Predvsem morate spremeniti svoje nakupovalne navade in končno začeti kupovati po spletu.

Prvo pravilo: NAPIŠITE SEZNAM


Preden se odpravite po nakupih, si vzemite čas in na seznam napišite samo tiste stvari, ki jih res potrebujete. Tako se boste izognili tako imenovanim impulzivnim nakupom, ko mečemo v košaro stvari, ki jih v resnici ne potrebujemo. S takšnimi nakupi navadno zapravimo kar od dvajset do petdeset odstotkov več, kot je potrebno.
Drugo pravilo: PO NAKUPIH S POLNIM ŽELODCEM
Ko se odpravite v trgovino po živila, se prej doma najejte. Dokazano je, da se s polnim želodcem lažje upremo stvarem, ki jih ne potrebujemo. Saj veste, kako se vam pocedijo sline, ko greste mimo police s piškoti ali skrinje s sladoledi! Če boste siti, bodo skušnjave manjše.


Tretje pravilo: VEČ JE MANJ
Kadar imate priložnost kupiti večjo količino izdelkov po znižani ceni, ne oklevajte in jo izkoristite. Vendar se navadite, da svoje zaloge živil tudi porabite. Veliko hrane lahko shranite v zamrzovalnik in ji tako podaljšate rok trajanja. Posamezne kose mesa, pa tudi sira, kruha in zelenjave razporedite v vrečke in jih zamrznite.
Četrto pravilo: KUPUJTE NA SPLETU
Če še niste imetnik kreditne kartice, lahko to postanete še danes. Pri prijateljih in znancih se pozanimajte, katere spletne strani so vredne zaupanja, in potem odkrivajte svet spletnih nakupov. Presenečeni boste, koliko boste prihranili! Ne le pri nakupu tehničnih izdelkov, pohištva in dodatkov za dom, oblačil in obutve, ampak tudi živil. Prihranili boste čas in denar, kupljeno pa vam bodo prinesli celo na dom.
Peto pravilo: ZAČNITE VARČEVATI ŽE DANES
Če boste upoštevali zgornje nasvete, bo vaša denarnica konec meseca zajetnejša. Tudi če boste upoštevali samo enega izmed njih, boste vsak mesec prihranili nekaj denarja.

prejšnji članek
Meglič iz Siddharthe bo spet postal očka
Svet slavnih
Meglič iz Siddharthe bo spet postal očka
naslednji članek
Slovenska manekenka je pri 26 letih ostala brez las
Zdravje
Slovenska manekenka je pri 26 letih ostala brez las