Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Kaj bi morali jesti glede na svoj horoskop?

2. 12. 2018; 01.00
Avtor: snč
horoskop

Horoskop foto: Profimedia

Med prazniki in v predprazničnem času se seveda je in pije veliko več kot običajno. In še kako pride prav, če vemo, kaj nam dobro dene in kaj škodi.

Brez skrbi, nikakor ne bomo samo modrovali, čemu vse se je treba odreči.

Iz astroloških dognanj smo izluščili le osnovne smernice prehranjevanja za vsako nebesno znamenje.

OVEN

Za svoj organizem potrebujejo beljakovine, kljub temu pa z mesom ne smejo pretiravati. Podobno je s poprom in začimbami. Umetne začimbe bi morali zamenjati s čebulo, česnom, olivami, redkvijo in hrenom, njihova hrana pa bi morala biti polna fosforja, kalija in vitaminov.

BIK

Izogibati bi se moral omakam, sladkarijam in drugi zelo kalorični hrani. Privošči naj si jajca, mlečne proizvode, solato in zelenjavo. Ne sme pretiravati z mesom, sicer pa velja, da ima rad vse vrste hrane, če je pri tem le zmeren. Ohrani naj dobro lastnost: počasno žvečenje hrane.

DVOJČKA

Dvojčki potrebujejo zlasti veliko zraka, ker na žalost večina od njih redno uživa v cigaretnem dimu. Več bi morali piti, poleg tega pa v jedilnik vnesti več limon, pomaranč, ribeza in borovnic. Ker so pljuča njihova občutljiva točka telesa, res ne bi smeli kaditi.

foto: Profimedia

RAK

Rad ima mlečne proizvode, v prehrano pa mora vključiti čim več sadja in zelenjave. Zmanjšati mora porabo mesa in omak. Izogiba naj se ogljikovim hidratom, najpomembneje pa je, da je med jedjo čim bolj umirjen, saj ga hranjenje na živčen želodec vodi naravnost k čiru.

LEV

Nadzorovati mora in po potrebi omejiti porabo mesa, alkohola in vsega, kar zvišuje pritisk. Pije naj sokove in uživa suho sadje, bogato z naravnim sladkorjem. Med začimbami naj si privošči lovor, žafran in česen, ki med drugim uravnavajo oziroma znižujejo pritisk.

DEVICA

Všeč jim je grozdje, sadje njihovega letnega časa. Jesti morajo čim več žitaric, zeleno, jabolka in kuhano solato. Surova živila in zelenjava ne godijo njihovim prebavilom, predvsem pa naj se izogibajo vsaki hrani, ki je težavna za prebavo, na primer škrobu, mastnim jedem, suhomesnatim proizvodom ...

TEHTNICA

Prehrana mora biti lahka in predvsem redna, obroki pa naj bodo bogati s solatami, sadjem in svežo zelenjavo, jajci in mlečnimi izdelki. Dosledno naj se izogibajo vsemu, kar vznemirja ledvice in mehur: alkoholu, gorčici in drugim ostrim začimbam.

ŠKORPIJON

Običajno je in pije preveč, pogosto uživa zase povsem neprimerno hrano. V globljem smislu gre za neke vrste prikrito samouničevalno težnjo. Izogibati bi se moral vsej hrani, ki draži sluznico (recimo začimbam), vendar ima navadno najraje ravno to vrsto hrane. 

STRELEC

Zanj je značilno, da si rad privošči hrano, ki njegovemu organizmu sploh ne ustreza, na primer omake, suhomesnate izdelke, dobra vina, sladkarije in podobno. Za njegov občutljiv žolč je to navadno preveč naporno. Žal so nagnjeni tudi k pretiranemu kajenju.

KOZOROG

Četudi imajo radi surovo zelenjavo, pa naj z njo ne pretiravajo, saj draži njihovo občutljivo črevesje. Podobno velja za mastno in težko prebavljivo hrano. Jedo naj veliko zelja in rdečega zelja, pa tudi grenivke in tiste vrste sadja, ki pospešujejo izločanje toksinov iz telesa.

VODNAR

Jedo naj hrano z veliko fosforja (ribe), magnezija, železa in vitaminov. Navadno ne marajo kompliciranih in težkih jedi, raje imajo raznovrstnost in zaradi tega pogosto posežejo po novih in neznanih jedeh. Zaradi šibkih živcev se jim odsvetujejo kava, cigarete in drugi stimulansi. 

RIBI

Prisiliti se morajo v redno prehrano, piti morajo veliko vode ter jesti ribe, žitarice in zelenjavo, tudi morsko hrano z veliko joda, izogibajo pa naj se sladkarijam in škrobu. Zelo pa bi jim koristilo, če bi si vsaj občasno privoščili nekaj dni posta.

prejšnji članek
FOTO: Izvirne ideje za knjižne police
Zdravje
FOTO: Izvirne ideje za knjižne police
naslednji članek
Slovenska pevka z novim domov v Dalmaciji
Svet slavnih
Slovenska pevka z novim domov v Dalmaciji