Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Dokazano: lenoba je znak inteligence

21. 12. 2017; 04.00
Avtor: K.M.
ležanje na kavču, kavč, počitek

foto: Profimedia

Ste leni in drugi to večkrat poudarjajo? Brez panike, očitno ima to tudi pozitivno plat.

Nove raziskave so pokazale, da naj bi ljudje, ki veljajo za lene, v resnici v sebi skrivali veliko mero inteligence. Inteligentni ljudje naj bi namreč v glavnem živeli bolj v sede in tako izbirali tudi poklice, v katerih večino časa presedijo. Zelo radi pa se zabavajo tudi z lastnimi mislimi in tako poležavanja na kavču in razmišljanja sami ne dojemajo kot pokazatelja lenobe. 

To naj bi dokazoval tudi podatek, da aktivni ljudje telesno aktivnost uporabljajo za to, da aktivirajo svoje možgane in samo razmišljanje. Številni tudi pravijo, da po vadbi lažje opravljajo svoje delo. Inteligentni ljudje pa te stimulacije dejansko ne potrebujejo. Tako obstaja velika povezava med telesno aktivnostjo in uspešnostjo. Dokaz inteligence lenih ljudi pa je ravno ta, da so oni že sami po sebi pametni in delo opravljajo bolj učinkovito od drugih. Tudi če telovadnice niso videli že mesece. 

Tisti, ki si želijo dodatnega znanja so se mentalno sposobni zabavati tudi v dolgočasnih situacijah. Tisti, ki tega zanimanja nimajo, pa so zaradi dolgčasa bolj živčni. 

prejšnji članek
Tako je Courteney Cox videti danes!
Svet slavnih
Tako je Courteney Cox videti danes!
naslednji članek
FOTO: Decembrske svečke, ki vas bodo očarale
Moda&Lepota
FOTO: Decembrske svečke, ki vas bodo očarale