mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Vsak tretji vohuni za svojim partnerjem na spletu

14. 2. 2018; 04.00
Avtor: K.M.
brskanje po internetu

foto: Profimedia

Ste med njimi?

Globalna raziskava, ki sta jo izvedli družbi Kaspersky Lab in Toluna, kaže, da je za večino posameznikov njihovo razmerje pomembnejše od zasebnosti. Nezadovoljstvo v partnerski zvezi lahko vzbudi strah glede možnosti ohranjanja zasebnosti na spletu, prestopanje meje zasebnosti na spletu pa pogostokrat vodi v prepir.

Raziskava je pokazala, da 80 % posameznikov zagovarja zasebnost parov tako na spletu kot v realnem življenju. Kar 70 % vprašanih svoje razmerje ceni bolj kot zasebnost. Polovica jih partnerju zaupa kodo PIN na svoji napravi in druga gesla, četrtina ima na napravah svojih partnerjev nameščen svoj prstni odtis.


S tem ko ljudje svojim partnerjem brez zadržkov omogočijo dostop do digitalnega življenja, lahko puščajo še več digitalnih odtisov in razkrijejo svoje bolj ali manj lepe spletne skrivnosti. Vsak tretji vprašani uporabnik interneta priznava, da na spletu vohuni za svojim partnerjem. Kdaj se ta številka še zviša? Pri tistih, ki svoje razmerje opišejo kot nestabilno ali pa niso prepričani v njegovo prihodnost. Tretjina (31 %) tistih, ki so v razmerju nesrečni, čuti, da partner ogroža njihovo zasebnost. Pri tistih, ki so v svoji zvezi srečni, se ta delež zniža na 15 %.

Ko pogovor postane prepir. foto: Profimedia

Katere stvari pa uporabniki skrivajo pred svojimi partnerji?

Najpogosteje pred partnerji skrijejo vsebino sporočil v komunikaciji z drugimi ljudmi, kako porabijo denar na spletu, s partnerjem tudi ne delijo vseh osebnih datotek in ne razkrijejo, katere spletne strani so obiskali. Zasebnost in skrivnostno vedenje pri spletnih aktivnostih lahko vodi tudi do prepirov. Tretjina (33 %) vprašanih se je s partnerjem sporekla po tem, ko je ta na spletu videl nekaj, kar sami niso želeli deliti z njim.

prejšnji članek
Okrcana Kim: 'Pospravi jih, tole je patetično!'
Svet slavnih
Okrcana Kim: 'Pospravi jih, tole je patetično!'
naslednji članek
Skriti pomen najbolj priljubljenega cvetja
Moda&Lepota
Skriti pomen najbolj priljubljenega cvetja