900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

To je Lana, malčica Mance Špik

15. 5. 2016; 02.10
Avtor: Andreja Comino /Zvezde
manca špik lana

foto: Osebni Arhiv

Dober mesec in pol je minil, kar se je Manci Špik izpolnila največja življenjska želja: postala je mama mali Lani.

»Ob rojstvu je merila 49 centimetrov in tehtala 2,7 kilograma, zdaj pa je že prava velikanka – zrasla je za sedem centimetrov in se zredila za 1,2 kilograma. Ima zelo dolge noge. Moja mama pravi, da je taka kot jaz, prava dolginka,« veselo pripoveduje pevka.

Manca je ponosna na svojo družinico. foto: facebook

»Sliši se stereotipno, toda Lana je res spremenila moje življenje. Seveda na bolje, čeprav ni nič več tako, kot je bilo prej. Ob nenehni skrbi zanjo sem se naučila ceniti tiste redke trenutke zase, ko lovim minute, da skočim pod tuš ali si skuham kavo. Pred kratkim pa je bilo pravo razkošje, ko sem se z Obale odpravila k frizerju v Ljubljano. Potrebna sem bila barvanja, Lana pa je bila seveda z mano,« pripoveduje Manca in dodaja, da ji za hčer ni nič težko narediti. Na tri ure jo doji, tudi ponoči. Sicer pa je malčica priden, zadovoljen in vesel dojenček, ki se veliko smeji.

Pevkini nečaki in nečakinje so navdušeni nad malo sestrično. foto: Osebni arhiv

»Od prvega vdiha je samosvoja osebnost, kar podpiram in ji želim v vsem stati ob strani. Zdi se mi, da je, ker je porod potekal brez naporov in bolečin, še bolj vesela, zna pa tudi uveljavljati svojo voljo. Ko je bila še v mojem trebuhu, sva veliko hodili naokoli, obkroženi sva bili z glasbo. Lana se zdaj ob zvokih glasbe v hipu umiri in takoj zaspi. Vzpostavili sva tesno vez mama-hči, kar mi je v veliko veselje in ponos. Priznam pa, da imam težave s svojim perfekcionizmom. Vse bi želela storiti 110-odstotno, želim si, da je vse popolno. Moji najbližji pa me opozarjajo, naj bom malo manj zahtevna do sebe, saj bo še vedno vse dobro,« je iskrena pevka, ki je ponosna na svojega partnerja Boruta, ki ji stoji ob strani. Pravi, da se je kot očka izkazal že pri starejši hčerki Tii, zdaj pa tesno vez spleta tudi z Lano. »To je nekaj podobnega kot pri mojem očetu, ki je bil vedno moj varni pristan. Z Borutom imava enake poglede na vzgojo, ob vsaki priložnosti pa mi priskoči na pomoč pri skrbi za Lano. Pred kratkim pa je naredil še eno lepo stvar – prenovil je naš dom. Medve z Lano sva šli k mojim v Bohinjsko Belo, Borut pa je belil zidove, sestavljal pohištvo, premikal omare ... Obiska so se razveselili tudi moji starši in sestra z družino. Lana ima namreč tri bratrance in sestrične, otroke moje sestre Katke, s katero sva zelo povezani,« je povedala pevka, ki se je že vrnila z Gorenjskega na Primorsko.

"Borut je prečudovit očka," pravi Manca. foto: Osebni arhiv

Vitka kot prej

Manca uživa v lepih pomladnih dnevih. Z Lano sta veliko zunaj. Z vozičkom se sprehajata ob obali, vsake toliko pa se jima pridruži še Borut. Vsi, ki srečujejo mlado mamico, ji čestitajo, kako hitro ji je uspelo izgubiti med nosečnostjo pridobljene kilograme. »Ostali so mi še štirje, vendar me zaradi dojenja in pogostih sprehodov prav nič se skrbijo. Do julija, ko se nameravam vrniti na glasbene odre, se bodo že stopili,« je še dejala.

prejšnji članek
Lepotno potovanje okoli sveta
Moda&Lepota
Lepotno potovanje okoli sveta
naslednji članek
S tem pudrom tvegate raka
Zdravje
S tem pudrom tvegate raka
#nasazenazenska
nasazenazenska