atene saharski pesek
Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske prašne nevihte

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenska dekleta, ki sledijo hollywoodskim lepotnim standardom

14. 8. 2016; 02.00
Avtor: Lara Paukovič/Zvezde
katarina benček doroteja premužič

foto: Sašo Radej

Znane Slovenke in svetovne lepotne smernice

Če je bilo včasih dovolj, da smo si znale ženske nanesti črtalo za veke in izbrati odtenek šminke, ki se sklada z našo poltjo, je zadnja leta sledenje svetovnim lepotnim smernicam veliko bolj zahtevno. Za to so zaslužne predvsem članice klana Kardashian, ki so svojo podobo s postopki ličenja, kot je tako imenovani konturing oziroma senčenje in osvetljevanje, dodelale do popolnosti. Pri tem so jim poleg omenjenih trikov velikokrat v pomoč umetne trepalnice, vrisane ali po posebnih metodah urejene obrvi, bleščila za ustnice, ki vidno povečajo ustnice, in podobni pripravki (no, pa kakšna plastična operacija). Pomembnosti ličenja se zavedajo tudi slovenske estradnice, ki so na številnih fotografijah, ki jih objavljajo na svojih družbenih omrežjih, videti brezhibno. Nekaterim med njimi sicer očitajo, da so šle v skrbi za popoln videz predaleč in da delujejo umetno, a dekleta zatrjujejo, da se v svoji koži počutijo odlično in da je to tisto, kar šteje.

Doroteja Premužič

Poudarjene obrvi in ustnice, podaljšane trepalnice, črtalo za učinek mačjih oči, brezhibna polt z izraženimi ličnicami – Playboyeva zajčica, ki je sicer tudi priznana umetnica ličenja, na sebi preizkuša prav vse trende, ki jih lahko vidimo na svetovnih zvezdnicah, kot je Kylie Jenner.

Katarina Benček

foto: Mediaspeed

Manekenka in Playboyeva zajčica je skupaj z Dorotejo Premužič nekaj časa vodila agencijo Diamantke, dekleti pa sta se družili tudi zasebno, tako da je bil njun način ličenja in oblačenja precej podoben, Doroteja pa je Katarino občasno celo naličila. Trenutno je v Los Angelesu, enem od mest, kjer se rojevajo lepotne smernice, in po fotografijah sodeč jih pridno preizkuša v praksi.

Anja Jenko

foto: Facebook

Starleta se zaveda, da so obrvi okvir obraza, zato vedno poskrbi, da so v urejenem loku in močno poudarjene. Tudi zapeljiv pogled potrebuje malce pomoči – v salonu podaljšane trepalnice ali maskara z učinkom podaljšanja delajo čudeže.

Tjaša Kokalj

foto: Facebook

Manekenka, novinarka in blogerka z ličili sicer nikoli ne pretirava, vendar prav tako kot tuje zvezdnice stavi na goste, a urejene obrvi. Pred kratkim je preizkusila celo metodo mikropigmentacije obrvi.

Ursula Gawish

foto: Facebook

Zaročenko Damijana Jankovića sledilci na družbenih omrežjih velikokrat primerjajo prav s Kim Kardashian. Tudi Ursula pozna učinek urejenih obrvi, podaljšanih trepalnic in konturinga, izredno ponosna pa je tudi na svoje dolge lase, ki prav tako spominjajo na zgoraj omenjeno ameriško zvezdnico.

Dalila Velić

Nekdanja miss universe Slovenije, ki se je po poroki umaknila v zasebnost družinskega življenja in se na sceno vrnila letos kot oblikovalka oblačil, je danes skoraj neprepoznavna. Če smo jo prej poznali kot preprosto dekle, ki z ličili ni pritegovalo pozornosti, se zdaj javnosti predstavlja v polni bojni (mislimo seveda na make up) opravi. Tudi tu je podobnost s Kim Kardashian več kot očitna.

prejšnji članek
Eterična olja poživljajo ali pomirjajo
Zdravje
Eterična olja poživljajo ali pomirjajo
naslednji članek
Avgust in vaše bioritemsko število
Zdravje
Avgust in vaše bioritemsko število
#obraziavenija
obraziavenija