Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Vasilij Žbogar se veseli drugega otroka

3. 4. 2017; 08.00
Avtor: Carmen Leban/Zvezde
žbogar vasilij in maja

foto: Nejc Fon

Raje pred kot v porodni sobi.

Naš najboljši jadralec Vasilij Žbogar, ki se je v Riu okitil s tretjo olimpijsko medaljo, bo čez slaba dva meseca drugič postal očka. Z ženo Majo, s katero imata triletnega sina Talina, se novega družinskega člana nadvse veselita. O spolu ne govorita, pomembno je le, da bo otrok zdrav. Čeprav si Vasilij po tihem vendarle želi deklico. Zanjo sta že izbrala ime. ''Ria bo, če bo deček, pa gotovo ne bo Rio,'' pravita in priznata, da bosta izbiro imena v tem primeru prepustila malemu Talinu.

Zraven pri porodu?


Vasilij te dni v vlogi trenerja odhaja v Južno Afriko, medtem ko Maja že razmišlja o porodu. ''Nisva se še odločila, kje bom rodila, a se strinjava, da bi bilo najbolje, da bi v Sloveniji. Rok poroda imam 25. maja, a sem prepričana, da bo tudi tokrat dete pohitelo na svet. Talina sem namreč rodila skoraj mesec dni prej in tudi tokrat mi ginekologinja napoveduje, da je otrok velik in bi se utegnilo zgoditi kaj podobnega,'' je presrečna Maja. Ko je lepa Splitčanka rodila prvega otroka, je bil Vasilij v Valencii, zato pri porodu ni bil prisoten. ''Upam, da bom tokrat doma, a kaj ko pri njej nikoli ne veš, kdaj se bo odločila roditi. Bom pa na rojstvo svojega drugega otroka čakal pred porodno sobo. Ni mi namreč v nikakršno veselje, da gledam ljudi, ki trpijo, še zlasti pa ne, če gre za ljubljeno osebo,'' je odkrit športnik.

Z Majo sta si edina, da mora ženska roditi sama in da ji moški takrat ni v pomoč. ''Če moram že jaz prenašati bolečine, ne želim, da zaradi tega trpi še on,'' pa svoje doda ona.
Se bo pa Vasilij toliko bolj izkazal pri negi dojenčka. ''Vse zna: previjati, okopati dojenčka, ga nahraniti in potolažiti, ko joka,'' pojasni Maja, ki upa, da je porod tokrat ne bo presenetil. ''Pri prvem otroku sem se odpravljala v Trst po nakupih, ko mi je nenadoma odtekla voda in zagrabila me je panika, ker nisem imela nič pripravljeno za dojenčka. Tokrat bo drugače, saj imam kar nekaj stvari od Talina, nekaj pa mi bodo podarile tudi prijateljice.''

prejšnji članek
Čaka ga največja vloga v življenju
Resničnostni šovi
Čaka ga največja vloga v življenju
naslednji članek
Ljubezen po domače: Tekmovalka je stvari vzela v svoje roke
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Tekmovalka je stvari vzela v svoje roke