kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kako trenirajo oskarjevke?

17. 4. 2017; 06.01
Avtor: Mateja Bevk/Maja
Nicole Kidman

Zdi se, da se 49-letna igralka Nicole Kidman sploh ne stara, in gotovo k temu pripomore tudi njen zelo uravnoteženi odnos do telovadbe. foto: Profimedia

V zasebnem življenju se rade znojijo, in to na najrazličnejše načine: od pohodništva do aerobike.

Dame, ki so se nedavno potegovale za prestižno filmsko nagrado oskar, so zelo raznovrstne ženske, od stare igralske mačke Maryl Streep do hollywoodske novinke, kot je Naomi Harris. Tudi filmi, ki so jih posnele, si ne bi mogli biti bolj različni. Imajo pa te igralke vendarle nekaj skupnega: v zasebnem življenju se rade znojijo, in to na najrazličnejše načine: od pohodništva do aerobike.

1. Natalie Portman 

Natalie Portman se v filmu Jackie, v katerem je upodobila ikonično prvo damo Jackie Kennedy, ni veliko razgaljala, a pod elegantnimi oblekami je bilo slutiti super natrenirano telo. Portmanova je zaprisežena športnica, ki se zelo trudi za zdravo življenje. Poleg tega, da redno telovadi, je zelo izbirčna pri hrani: »Vsak dan pojem ogromne količine humusa. Veliko kuham in celo pečem veganske sladice,« je povedala za revijo Vogue. »Jem, kadar sem lačna, in vedno poskrbim, da je obrok okusen.« Portmanova je trenutno noseča s svojim drugim otrokom, zato je temu podredila izbor vadbe. Predvsem veliko hodi - tako po Los Angelesu kot po okolici.

2. Nicole Kidman 

Zdi se, da se 49-letna igralka sploh ne stara, in gotovo k temu pripomore tudi njen zelo uravnoteženi odnos do telovadbe. »Skrbim za notranje ravnovesje, ukvarjam se z jogo, tečem in meditiram. Trudim se biti prijazna do svojega telesa, pazim tudi pri prehrani,« je povedala in dodala, da je kar nekaj let iskala pravo vadbo zase, hodila je tudi na skupinsko vadbo spinning - celo med nosečnostjo, saj je bilo to bolj prijazno do sklepov kot tek. »Zdaj sem zadovoljna, imam veliko energije in lahko tudi veliko delam.« Sicer pa je Nicole k teku spodbujal že njen pokojni oče, ki je bil maratonec.

3. Michelle Williams

Drobcena igralka s piksi pričesko kljub svoji majhnosti izžreva moč in kondicijo. Zvezda filma Manchester By The Sea se že od leta 2011 ukvarja z jogo, ki je njena glavna telovadba. »Joga mi dene bolje kot karkoli drugega. Zaradi nje sem boljši človek in boljša mama,« je prepričana. Jogi je celo tako zelo predana, da je postala soustanoviteljica projekta Joga za mame samohranilke (Yoga for Singe Mom's), da bi do tovrstne vadbe imelo dostop čim več žensk.

4. Emma Stone 

Emma Stone se je za snemanje filma Dežela La La intenzivno pripravljala več mesecev. Predvsem se je izpopolnjevala v plesu, njen trener Jason Walsh pa je vztrajal tudi pri vajah, kot so počepi za več stabilnosti in gibljivosti. »Najraje se sicer udejstvujem v športih, ki so mi všeč, na primer plavanje. Med snemanjem filma Spiderman pa sem ugotovila, da se dobro počutim med dviganjem uteži. Naj sem jezna ali slabe volje, ko dvignem nekaj težkega nad glavo, vsa negativna energija zapusti mojo telo,« pravi Emma, ki je trenutno nedvomno v življenjski formi.

Pred nominacijo za vlogo v filmu Moonlight je bila Naomie Harris Bondovo dekle. Tako da, ja - je zelo fit. foto: Profimedia

5. Meryl Streep

Morda mislite, da se Meryl Streep, stara mačka filmskih platen, ne ukvarja s tako vsakdanjimi dejavnostmi, kot je znojenje, a se motite. Njena najljubša vadba je, če verjamete ali ne, aerobika. Meryl se je celo javno zahvalila kraljici aerobike Jane Fonda: »Jane, pomagala si mi stopiti kilograme po vsaki nosečnosti. Najprej na kaseti, potem na CD-ju in nazadnje z aplikacijo na pametnem telefonu, ki je sicer nisem znala uporabljati, tako da sem spet nazaj na kasetah,« se je pošalila na svoj račun. Si jo predstavljate s trakom v laseh in med poskakovanjem po telovadnici?

6. Naomie Harris 

Pred nominacijo za vlogo v filmu Moonlight je bila Naomie Harris Bondovo dekle. Tako da, ja - je zelo fit. Njen športni program vključuje plavanje in gyrotonic - mešanico joge, pilatesa in tai chija. »Gyrotonic priporočam vsem, ki ste premalo gibljivi, preveč sedite in pri sebi opažate slabo telesno držo. Meni je ta vadba zelo pomagala pri težavah s hrbtenico, izboljšala mi je počutje in zmanjšala posledice stresa, ki smo jim v filmski industriji precej izpostavljeni,« pravi Naomi.

7. Viola Davis 

Temnopolta Francozinja Viola Davis je poznana po izjemnih igralskih sposobnostih, kar se tiče videza, pa na njej najbolj izstopajo zelo natrenirane roke. Te kažejo, da bicepsom in tricepsom namenja precej pozornosti. »Pri vadbi sem vztrajna in je ne izpuščam. Če moram biti na snemanju ob petih zjutraj, vstanem ob treh in telovadim. Najraje tečem, dvigam uteži, skrbim za čvrste mišice,« je povedla in dodala, da ne bi imela nič proti, če bi še malo shujšala. A tudi tako se počuti odlično v svoji koži, saj je zdrava in kljub natrpanemu urniku polna energije.

Preberite tudi, s čim je presenetila svoje oboževalce Nicole Kidman. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
FOTO: Angelina Jolie je nanjo vrgla oko! Plačala bo 23 milijonov
Svet slavnih
FOTO: Angelina Jolie je nanjo vrgla oko! Plačala bo 23 milijonov
naslednji članek
Test: Katero žival najprej opazite na sliki?
Zdravje
Test: Katero žival najprej opazite na sliki?
#obraziavenija
obraziavenija