gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Modra poteza: Kako je Melania Trump utišala govorice o ločitvi?

12. 6. 2017; 05.01
Avtor: D. B.
melani donald baron trump

Melania in Baron sta se v nedeljo preselila v Belo hišo. foto: Profimedia

Prva dama ZDA se je ta konec tedna s sinom Barronom preselila v Belo hišo.

Prva dama Združenih držav Amerike Melania Trump, ki je po tem, ko je njen soprog Donald Trump prevzel dolžnosti ameriškega predsednika, sklenila, da bo s sinom živela v New Yorku, se je ta konec tedna preselila v Belo hišo in s tem dokončno opravila z govoricami, da je par tik pred ločitvijo.

Ameriški mediji pišejo, da se je nekdanja slovenska manekenka preselila iz Trumpovega stolpa v Belo hišo, ki jo je po njenem okusu uredil strokovnjak za notranjo opremo Tham Kannalikham, ki sicer prihaja iz Laosa. Melania je, kot je pojasnil predstavnik za stike z javnostjo, ostala v New Yorku zato, da je njen 11-letni sin Barron lahko končal šolsko leto. V novejši zgodovini ZDA pa se sicer še ni zgodilo, da bi prva dama dovolila soprogu, da se sam preseli v Belo hišo. Z njenim prihodom bi si lahko prvi par spet povrnil ugled med ameriškimi tradicionalisti.

V Belo hišo ste se preselila tudi Baronova babica in dedek, Amalija in Viktor Knavs. foto: Profimedia

Melania odslej bolj pogosto v javnosti?

Sicer prevladuje splošno mnenje, da skupno družinsko življenje Trumpovih ne bo vplivalo na pogostejše pojavljanje Melanie v javnosti, saj se je po svoji volji umaknila iz javnega življenja.

"Videti je, da ni zainteresirana za aktivnosti prve dame," je ocenila pisateljica Jennifer Weiner v komentarju za New York Times.

Melania je na primer v govoru, ki ga je imela v predvolilni kampanji v Pensilvaniji dejala, da se želi vključiti v boj proti zlorabam otrok, posebej na spletu, a takrat ni govorila o podrobnostih. "Melania Trump se je v zvezi z zlorabami na spletu borila le zase," je komentiral Cheri Jacobus, politični strateg za časnik Vanity Fair.

Jacobus je s tem ciljal na Melaniino tožbo proti britanskemu Daily Mailu, ki je navedel nepotrjene informacije, da je bila v 90. letih prejšnjega stoletja spremljevalka za elitneže. Sredi aprila je namreč prva dama ZDA na sodišču dobila tožbo, dnevnik pa se ji je moral opravičiti in plačati odškodnino.

Donald Trump ne bo več toliko časa preživel sam doma. foto: Profimedia

Presenetila bo Donalda

Pred selitvijo je Melania pripravila presenečenje za soproga. Poklicala je namreč njegove zveste podpornike ter jih prosila, da so se podpisali na čestitko za Donaldov rojstni dan, ki ga bo praznoval 14. junija - dopolnil bo 71 let.

"Potrebujem vašo pomoč, da bo to rojstni dan, ki ga ne bo nikoli pozabil. Naša slavja vedno vključujejo bližnje prijatelje, vi pa ste dokazali, kako zvesti prijatelji mojega moža ste s podporo njegove vizije ‘Make America Great Again’," menda piša v sporočilu.

To spominja, še pišejo tuji mediji, na potezo Michelle Obama, ki je na podoben način leta 2010 javno čestitala svojem soprogu Baracku.

Preberite tudi: Velika bolečina ob slovesu: Samo da bi bila spet v tvojih rokah. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Omar Naber povedal resnico o zmagovalcu Evrovizije
Svet slavnih
Omar Naber povedal resnico o zmagovalcu Evrovizije
naslednji članek
Popila je 4 litre vode na dan. Zgodilo se je to …
Zdravje
Popila je 4 litre vode na dan. Zgodilo se je to …