Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Nadija Bičkova: Niti eno priznanje ali naslov mi ni bil podarjen

20. 7. 2017; 09.00
Avtor: Sonja Javornik/Zvezde
200aaamv

foto: GREGA WERNIG/KRATER MEDIA

Nekdanja dvakratna svetovna in evropska prvakinja v kombinaciji desetih plesov Nadija Bičkova se je pridružila elitni skupini plesalcev, ki bodo razveseljevali gledalce BBC-jeve oddaje Strictly Come Dancing od septembra naprej.

Nadija je seveda z veseljem zagrabila priložnost, vabilo pa je tudi dokaz, da se je njen trud, ki ga je vlagala v to, da bi bila na svojem področju kar najboljša, izplačal. Tako se je že zdaj odpravila v London, saj je potrebno veliko priprav na oddajo, zato trenirajo že vse od začetka julija. Oddajo bodo zaključili za božič in vse do takrat bo Nadija bivala v Londonu. Zaveda se, da bo naporno, vendar že komaj čaka, da začne delati. Kaj bo po oddaji, še ne ve, za zdaj pa ne razmišlja o tem, da bi se iz Slovenije preselila za stalno. Pri nas si je namreč ustvarila družino. Z nogometašem Mitjem Škarabotom imata hčer Milo, zaradi katere se je v zadnjih dveh letih malo umaknila iz plesnih vod in samo še občasno trenirala in nastopala. Sicer je govorila, da ima še načrte v povezavi s plesom, vendar si verjetno niti sama ni mislila, da ji bo usoda prinesla tako velik plesni podvig.

foto: Marko Delbello Ocepek

Oddaja, ki odpira vrata
Sicer pa Nadija ne bo edina Slovenka v ekipi. Že v prejšnjih sezonah je namreč plesal tudi Aljaž Škorjanec, ki je v šovu že zmagal. In glede na to, da se je pred kratkim poročil, lahko kot primoženo Slovenko štejemo tudi plesalko Janette Manrara. Nadija se z Aljažem dobro pozna, zato se je obrnila nanj, da ji je malo razložil, kaj lahko pričakuje. Menda ji je dal tudi nekaj praktičnih življenjskih nasvetov, čeprav se tudi vsi v produkcijski ekipi trudijo, da bi se Nadija v Londonu počutila čim bolje. Še pred prihodom v London so ji bili ves čas na voljo in v pomoč, tudi pri urejanju papirjev, ki so potrebni za delo v televizijski oddaji.

Isaac Palma, Nadiya Bychkova in Jan Plestenjak. foto: Mare Vavpotič/M24

Nadija je ponosna na ta dosežek, čeprav je nagrad in priznanj že vajena. »Niti eno priznanje ali naslov mi ni bil podarjen. Vsakega sem si pošteno in trdo prigarala, zato ni nobeden, še najmanj pa to vabilo v šov, le eden v množici. Da te med tako velikimi plesnimi imeni povabijo k sodelovanju v tem šovu, je zares veliko priznanje mojemu delu,« nam je povedala ljubka plesalka.
Ta oddaja je lahko za Nadijo velika prelomnica. »Čas bo pokazal, kaj bo to pomenilo za mojo kariero. Že vse življenje sem usmerjena v tujino, saj sem v tujini (Nadija je v Slovenijo prišla pred desetimi leti iz Ukrajine in še nima slovenskega državljanstva, op. p.). Je pa gotovo to, da sodelovanje v tej oddaji lahko odpre veliko vrat.«

Tako gledana oddaja prinese vsakemu od udeležencev veliko prepoznavnost. Zato ni dvoma, da bo Nadija postala na Otoku še velika zvezda. O njej so celo že zdaj, ko še sploh ni bila na malih zaslonih, pisali v večini britanskih medijev. »So se kar razpisali o vsem in še več (smeh). Dejstvo pa je, da niti najbolj rumen časopis, ki je pisal o najbolj tračarski temi, ni pozabil napisati, da sem dvakratna svetovna prvakinja. V tujini pač takšne naslove cenijo še veliko bolj kot v Sloveniji,« je še dodala Nadija.

prejšnji članek
FOTO: Princesa Kate vse pustila brez besed
Svet slavnih
FOTO: Princesa Kate vse pustila brez besed
naslednji članek
Zvezda Usodnega vina je pred poletjem zbežala na mraz
Svet slavnih
Zvezda Usodnega vina je pred poletjem zbežala na mraz