Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sramota: TV voditeljica o Melanii Trump

24. 7. 2017; 10.01
Avtor: D. B.
melania trump rumena 2

Melanio je priljubljena novinarka "preselila" kar v Sovjetsko Jugoslavijo. foto: Profimedia

Ameriška novinarka Joy-Ann Reid se je zaradi žensk Donalda Trumpa osmešila pred celim svetom.

Ugledna ameriška novinarka Joy-Ann Reid se je na twitterju povsem osramotila zaradi svojega neznanja, njen zapis pa je postal viralen. 

"Donald Trump se je poročil z eno Američanko in dvema ženskama iz nekdanje Sovjetske Jugoslavije: Ivana – Slovaška in Melania – Slovenija," je zapisala Reidova ter s tem povzročila, da se je nanjo usul plaz kritik njenih sledilcev, ki se očitno veliko bolj spoznajo na geografijo kot ona. Ne samo da je Slovenijo in Slovaško 'dala' v državo, ki ne obstaja - Sovjetsko Jugoslavijo, ampak je Ivano Trump razglasila za Slovakinjo, čeprav je Čehinja.

Pri tem je sicer najbolj zanimivo to, da je Joy Reid izobražena politična novinarka, ki vsak konec tedna vodi vpliven politični šov na MSNBC-ju. foto: Profimedia

"Slovenija je bila del Jugoslavije, Slovaška pa Čehoslovaške. Poleg tega Jugoslavija ni bila pod vplivom SSSR-ja. Tito se je hitro oddaljil od njih," je bil le eden od številnih komentarjev, zapisanih pod omenjeno objavo na twitterju.

Pri tem je sicer najbolj zanimivo to, da je Joy Reid izobražena politična novinarka, ki vsak konec tedna vodi vpliven politični šov na MSNBC-ju. Diplomirala je na Harvardu in zase prvi, da je liberalna demokratinja, pred dvema letoma pa je napisala tudi knjigo o predsednikih Obami in Clintonu. Najbolj smešno pri vsem pa je, da je Joy Reid na naslovnici svojega profila na twitterju citirala znanega ameriškega pisca in borca proti rasizmu Jamesa Baldwina. "Neznanje, združeno z močjo, je največji sovražnik, ki ga lahko ima pravica," piše v tem citatu. "Le kaj bi bilo, če bi bila Joy bolj vplivna?" se sprašuje Dnevnik.hr. 

Preberite tudi: Kingston svojo Natko z otroki odpeljal v raj. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Tedenski numeroskop: Poiščite otroka v sebi
Zdravje
Tedenski numeroskop: Poiščite otroka v sebi
naslednji članek
Kdo je zapeljivka, ki mami v številnih videospotih?
Svet slavnih
Kdo je zapeljivka, ki mami v številnih videospotih?
#obraziavenija
obraziavenija