kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Poletje v školjki: Kaja Štiglic danes slavi 45 let

28. 7. 2017; 06.00
Avtor: V. M.
Se spomnite prikupne temnolase Milene?

Poletje v školjki. foto: Youtube

Pisalo se je leto 1985, ko je luč sveta ugledal mladinski film Poletje v školjki, katerega filmski trak je skupaj z glavnim igralcem Tomažem Slugo zaznamovala tedaj 13 letna igralka Kaja Štiglic. Poletne počitniške pripetije najstnikov so se zapisale v zgodovino, film režiserja Tuga Štiglica je namreč dosegel izjemen uspeh in navdušil publiko tudi izven meja Slovenije. V letu 1986 so zabeležili rekordno število ogledov, mladinski film si je namreč ogledalo kar 116.546 gledalcev.

Kaja Štiglic foto: Facebook

A lepa Kaja ni ostala v igralskih vodah. Po vlogi v prvem in drugem delu filma Poletje v školjki, je namreč sledila svojemu srcu in se popolnoma posvetila plesu. Kljub temu vloga Milene, ki ji jo je zaupal oče in režiser Tugo, ni nikoli potonila v pozabo, četudi je temnolaska svoje nadaljne karierne podvige skrila pred očmi radovedne javnosti. O Kaji je namreč le malo znanega. Po končani srednji šoli se je preselila v London, kjer je obiskovala prestižno šolo The Urdang Academy of Performing Arts. Zatem jo je pot ponesla čet lužo, v Čikago, kjer si je ustvarila življenje.

Kaja v akciji. foto: Facebook

Kajin svet domišljije

Ples je še vedno Kajina velika ljubezen, kariero pa je prepletla tudi z glasbo in filmom, ter tako poskrbela, da je njeno življenje zapolnjeno z delom, ki jo veseli in izpopolnjuje. Štigličeva ima namreč svoje podjetje Stage Factor, ki skrbi za produkcijo in program različnih dogodkov. Da domišljija ne pozna meja, pričajo umetničine kreativno obarvane prireditve, s katerimi niza številne uspehe.

Vse najboljše

Kaja danes slavi 45 rojstni dan, da pa je tudi po 32 letih videti več kot izvrstno, pričajo utrinki iz družbenega omrežja. Kot kaže, je umetnica srečna in zadovoljna. Naj tako ostane. Vse najboljše, Kaja Štiglic!

Preberite si še: Našli smo Jureta iz Bratovščine sinjega galeba!

prejšnji članek
Oriana Girotto pokazala neprecenljive družinske trenutke
Svet slavnih
Oriana Girotto pokazala neprecenljive družinske trenutke
naslednji članek
Znan ameriški igralec iz Slovenije na dopust k sosedom
Svet slavnih
Znan ameriški igralec iz Slovenije na dopust k sosedom
#obraziavenija
obraziavenija