Vroče ta hip

Je Aleš Klinar krivec za nov glasbeni hit?

Navdih za turbo folk parodično skladbo Pleš Slovenka je avtor dobil, ko je obiskoval slovenske lokale, diskoteke, koncerte in veselice.

Z nadvse zabavnim muzikalom Alpska saga, ki si ga je v matičnem gledališču Špas teater ogledalo skoraj 7.000 obiskovalcev v dveh mesecih, je po uspešni prvi skladbi iz predstave »Če hočeš moja bit«, zdaj tu še ena, nova uspešnica »Pleš Slovenka«. Glasbo in besedilo je prispeval idejni oče Alpske sage Aleš Klinar. V skladbi v glavnih vlogah nastopajo - pevka Jasmina (Kristina Mišović), njen manager in ljubimec Sandokan (Jernej Čampelj) ter vaški posebnež Franček (Tilen Artač).

pleš slovenka.png

Avtorji in izvajalci so prepričani, da bo skladba »Pleš Slovenka« postala pravi turbo folk hit v Sloveniji in tudi v nekdanjih bratskih republikah. Za omenjeno skladbo je ekipa muzikala Alpska saga posnela tudi videospot, v režiji Janija Pavca. Atraktivni, poletni spot so posneli v Vodnjanu in Peroju, v hrvaški Istri, kjer omenjena pesem že odmeva po lokalih, plažah in diskotekah.

Nova skladba in videospot »Pleš Slovenka« sta tudi uvod v muzikal Alpska saga, ki se bo v petek, 1. septembra, predstavil v ljubljanskih Križankah.