900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Skrivnostni recept tekmovalke v šovu Zvezde plešejo

15. 8. 2017; 07.00
Avtor: Lara Paukovič/Zvezde
jagoda batagelj

Jagoda Batagelj foto: Mare Vavpotič in Vito Tofaj

Z nami svoj priljubljeni recept, kuharske nasvete in trike vsak teden deli nov zvezdniški obraz. Mislite, da lahko njeno ali njegovo najljubšo jed pripravite bolje?

Ta teden kuhamo s … plesalko Jagodo Batagelj.

Jabolčni zavitek

Plesalka Jagoda Batagelj, ki je blestela v zadnji sezoni šova Zvezde plešejo, se je v kuhinji posebej specializirala za peko, v kateri zelo uživa. »Menda mi dobro uspejo palačinke in pa jabolčni zavitek,« nam je povedala in se odločila, da bo prav recept za slasten domač zavitek delila tudi z vami

Sestavine:

500 gramov moke

ščepec soli

½ decilitra olja

7 kislih jabolk

drobtinice

cimet

sladkor

sladkor v prahu

maslo

Priprava:

V posodo stresite moko, na sredini naredite luknjico in dajte vanjo ščepec soli in olje. Počasi dolivajte toplo vodo, da testo postane lepljivo. Testo zgnetite na deski, oblikujte v kroglico, dajte v plastično vrečko ter za trideset minut v hladilnik. V tem času olupite in naribajte jabolka ter jih odcedite (kar ostane, je dober mošt, za katerega Jagoda v šali pravi, da ga lahko spijete pozneje, ko se zavitek peče). Na pomokanem prtu z rokami razvlecite testo. Na tretjino razvlečenega testa razmažite dobro popražene drobtinice, dodajte naribana jabolka ter posujte s sladkorjem in cimetom. S topim nožem porežite robove in obe širini zarobite, potem pa začnite na dolžini, tam, kjer je masa, dvigovati prt, da se zavitek lepo zarola in oblikuje. S segretim maslom premažite ves zavitek. Pečico segrejte na 180 stopinj in pecite štirideset minut. Ko je zavitek pečen, ga posujte s sladkorjem v prahu in ga še vročega postrezite skupaj s kepico vaniljevega sladoleda.

prejšnji članek
Dejan Vunjak ima najpočasnejšega ljubljenca
Svet slavnih
Dejan Vunjak ima najpočasnejšega ljubljenca
naslednji članek
Iz zakulisja nove sezone Ene žlahtne štorije
Svet slavnih
Iz zakulisja nove sezone Ene žlahtne štorije