Vroče ta hip

Ljubiša Samardžić: Zlomila ga je sinova smrt

Ljubiša Samardžić
Ljubiša Samardžić
Profimedia

Bolj kot njegova bolezen, s katero se je bojeval zadnja leta, pa je igralca zlomila smrt njegovega sina Dragana

"Na srečo sem skozi življenje hodil vzravnano, ponosno in nasmejano," je v enem svojih intervjujev dejal legendarni zvezdnik jugoslovanskega filma Ljubiša Samardžić, ki je po dolgotrajni hudi bolezni za vedno umolknil 8. septembra na svojem domu v Beogradu.

Ljubiša se je nazadnje pojavil v javnosti konec marca ob otvoritvi 64. Beograjskega festivala dokumentarnega filma, na katerem so predvajali tudi njegovo biografijo Panta Rei, v kateri je med drugim zaobjet celoten spekter likov – od očeta rudarja do žene Mire, ki mu je bila v veliko oporo vse življenje in je bila z njim tudi v zadnjih urah njegovega življenja.

Umrl je v enainosemdesetem letu starosti, tri četrt leta po hudi operaciji na možganih. Bolj kot njegova bolezen, s katero se je bojeval zadnja leta, pa je igralca zlomila smrt njegovega sina Dragana, ki je leta 2001 umrl zaradi levkemije. Po njegovi smrti si ni nikoli povsem opomogel in le svoji ženi, hčerki Jovani in vnukom se lahko zahvali, da je zbral moči za nove življenjske poti.