Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ta vsakdanja rastlina lahko ustavi vaše smrčanje

17. 10. 2021; 04.00
Avtor: K.M.
smrčanje, spanje

Tudi vas moti partnerjevo smrčanje? Morda se rešitev skriva v rastlinah, ki jih imate v svojem domu. foto: Profimedia

Poleg tega, da je odlična okrasna rastlina, lahko zaradi svoje rasti tudi zmanjša oziroma popolnoma ustavi vaše smrčanje.

Poznamo številne rastline, katerih vloga ni zgolj okrasitev vašega doma, ampak imajo tudi zdravstveni vpliv na vas, vaše telo in predvsem zdravje vaših dihalnih poti. Zdravju blagodejne rastline lahko najdete tako na domačem vrtu kot tudi na okenskih policah svoje dnevne sobe. Čeprav so nekatere okrasne rastline lahko tudi strupene, pa vam tokrat predstavljamo rastlino, ki že s samim obstojem v vašemu domu zelo blagodejno vpliva na vaše dihalne poti, predvsem pa zmanjšuje raven vašega, ali partnerjevega, smrčanja. Za piko na i pa je zaradi svojega videza še odličen dodatek k vašemu domu. 

Gre za okrasno rastlino ananas, ki dejansko proizvede pravi mali ananas, samo da gre za zelo miniaturno različico, ki pa je, ko dozori, vseeno okusna. Načeloma pa gre seveda za okrasno rastlino, ki v vašo dnevno sobo prinese vzdušje tropov. Uvršča se v skupino rastlin poimenovanih Bromelijevke, med katere spada kar nekaj razširjenih vrst, kot so Guzmania, Vriesea, Tilandsia, Aechmea in druge. Predvsem ananas pa je v tujini v zadnjih dneh postal zelo priljubljen, saj so znanstveniki (NASA) ugotovili, da gre za eno izmed najbolj zdravilnih rastlin, ki jo lahko umestite v svoj dom. 

Okrasno rastlino ananas lahko kupite tudi v Sloveniji in jo umestite v svoj dom. foto: Profimedia

Trdijo namreč, da okrasna rastlina ananas proizvaja občutno več kisika in tako močno izboljšuje ozračje v vašem domu, kar pa pomeni, da pomaga tudi k boljšemu in tišjemu spancu. Predvsem, če za vaše smrčanje niso krive kakšne hujše zdravstvene težave. Boljši zrak pa na splošno predstavlja boljše pogoje za bolj zdravo življenje. Ob tem strokovnjaki svetujejo, da rastlino namestite v svoji spalnici, primerna pa je tudi za dnevne sobe, kjer ljudje radi zaspijo. 

Ob tem morate biti zgolj pozorni, da je rastlina v prostoru, kjer bo najnižja temperatura minimalno 16-18°C, najvišja pa ne bi smela preseči 32°C. Plod rastline se lahko razvija tja do 24 mesecev, najboljša stvar pri vsem skupaj pa je, da je sam miniaturen ananas tudi užiten. 

prejšnji članek
Ines Erbus se počuti izpopolnjeno
Svet slavnih
Ines Erbus se počuti izpopolnjeno
naslednji članek
Recept za preprosto kostanjevo pito
Kulinarika
Recept za preprosto kostanjevo pito