Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Bitko z boleznijo izgubil nekdanji najstniški idol

23. 11. 2017; 06.30
Avtor: V. M.
V 67. letu starosti se je poslovil nekdanji najstniški idol, igralec in pevec David Cassidy. Njegovo slovo ni bilo lahko, zadnje dni so ga pri življenju ohranjale naprave.

The Partridge Family foto: Profimedia

David Cassidy je na malih ekranih pustil pečat kot Keith Partridge, izjemno priljubljen lik iz serije The Partridge Family, ki je slavo krojila v 70. letih prejšnjega stoletja. Osrednja nit zgodbe je bila mati s petimi otroki, ki so ustanovili rock skupino. David je postal najstniški idol in lomilec ženskih src, ki je z istoimensko skupino prodal na milijone plošč.

Poslovil se je prezgodaj, v 67 letu starosti. foto: Profimedia

Že v začetku letošnjega leta je kazalo, da pevčevo zdravje peša, med nastopom v Los Angelesu je namreč pozabil besedilo in omahnil na oder. Da slabemu spominu botruje demenca, je razkril v naslednjih dveh mesecih, njegovo stanje pa se je zatem le še poslabšalo.

Pred dnevi so njegovi predstavniki za odnose z javnostmi sporočili, da je Cassidy hospitaliziran zaradi odpovedi več organov. Sprva je bil v umetni komi, zadnje dni pa je bil pri zavesti, obkrožen s svojimi najbližjimi.

David Cassidy (12. april 1950 - 21. november 2017) foto: Profimedia

Pri življenju so ga ohranjale le še naprave, potreboval pa je tudi nujno presaditev jeter, za kar pa je bil telesno prešibak. Družina je s težkim srcem sprejela odločitev, da ga odklopijo iz naprav. Poslovil se je obkrožen s svojimi bližnjimi, zbrali so se bratje, sin in hčerka, vnuki ter nekdanja soproga Sue Cassidy.

prejšnji članek
Katarine Čas na tej fotografiji ne bi prepoznali
Kultura
Katarine Čas na tej fotografiji ne bi prepoznali
naslednji članek
FOTO: Ta slavna igralka je dopolnila že 72 let!
Svet slavnih
FOTO: Ta slavna igralka je dopolnila že 72 let!