Vroče ta hip

Slavna igralka trepeta za življenje

Shannen Doherty med zdravljenjem.
Shannen Doherty med zdravljenjem.
Profimedia

Negativne misli so del okrevanja, pravi danes igralka.

Shannen Doherty (46) živi običajno življenje potem ko je premagala zahrbtno bolezen (rak dojke), zaradi katere je od diagnoze leta 2015 preživela odstranitev dojke, kemoterapije in obsevanja.

S prijatelji na družbenih mrežah je delila izkušnje in občutja, ki so jo prevevala v času zdravljenja. Zdaj je zdrava, se pa sooča z vprašanjem, ki je skušno vsem bolnikom, pri katerih je bolezen v remisiji. "Ujameš se pri razmišljanju 'Ah, bolijo me kosti. Ali to pomeni, da imam tudi raka na kosteh?' Ne mine dan, da se po prebujanjeu ne vprašam, ali je to normalno? Potem sama sebe udarim in si rećem, da je vse v redu in da sem smešna," se je izpovedala igralka.  

Nadaljuje, da so negativne misli del okrevanja in da ji je to zelo dobro poznano. "Stvar je v tem, da moraš razmišljati le pozitivno, saj te lahko v nasprotnem primeru bolezen popolnoma preplavi," je še svetovala ljudem, ki se soočajo s podobnim občutki po bolezni. 

Igralko zdaj čaka rekonstruktivna operacija dojke. "Živčna sem vsakič, ko grem pod nož. proslavlila bom, ko se bom oblekla v kopalke in vedela, da je vse tako, kot je bilo nekoč," pravi Shannen.