klemen boštjančič
Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa še kandidatne liste za evropske volitve

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

18-letnemu Luki Dončiću na pomoč 'skočila' njegova mati

13. 12. 2017; 12.00
Avtor: K.M.
luka dončić, mirjam poterbin

foto: Instagram/Miriam Poterbin

Za najstnikom je uspešno leto, ki mu je piko na i zagotovo postavila zmaga na evropskem prvenstvu.

Na včerajšnji prireditvi Športnik leta 2017 je slovenski košarkar Luka Dončić prejel kar dve nagradi. Postal je tretji najboljši športnik preteklega leta, prehitela sta ga zgolj Goran Dragić in kolesar Primož Roglič, prejel pa je tudi nagrado za najbolj obetavnega slovenskega športnika. Nagrado, ki si jo s svojimi osemnajstimi leti in neverjetnimi predstavami na parketu zagotovo zasluži. 

Ker je Luka sredi klubske sezone, je nagrado namesto njega prevzela kar njegova mati Mirjam Poterbin, ki je na prireditvi s svojo mladostno energijo zagotovo blestela. Luka je Slovenijo zapustil pred petimi leti in svoje znanje pri le 13 letih pričel izpolnjevati v Španiji. Kar pa se mu je zagotovo obrestovalo. V tem trenutku namreč ni zgolj eden izmed najboljših mladih evropskih košarkarjev, ampak se zagotovo uvršča na vrhove lestvic v vseh kategorijah. O tem zagotovo govori nudi umestitev v najboljšo peterko septembrskega evropskega prvenstva, tudi njegove klubske predstave pa so za 18-letnika kar malo neverjetne. "Hvala mami, prinesi mi obe nagradi v Madrid. Glede na reprezentančni uspeh vsi vemo, da je bil to eden najlepših trenutkov v moji karieri in v življenju, zmagati Eurobasket in osvojiti zlato medaljo. Na klubskem področju se je sezona komaj začela, skušamo dobiti vse trofeje, ki jih lahko, treniramo in gremo čim dlje. Pozdravljam vse Slovence, želim lepe praznike, srečen božič in srečno novo leto in upam, da se kmalu vidimo v slovenskem dresu," je v zahvali povedal Luka. 

Mirjam Poterbin foto: Mediaspeed

Njegova mati pa je razkrila, da Luka sam zna kaj skuhati, ampak načeloma zgolj makarone, da je svoje življenje preživljal z žogo na igrišču in da je vedno želel več treningov, namignila pa je tudi, da sinova vrlina pospravljanje zagotovo ni. Bo pa košarkar svoji nagradi dobil že danes, saj je Mirjam skupaj z njima že danes odletela v španski Madrid. 

Mirjam Poterbin

Mirjam Poterbin foto: Mediaspeed

prejšnji članek
Nepoštena poslovna praksa: Skrivanje cen na facebooku
Zdravje
Nepoštena poslovna praksa: Skrivanje cen na facebooku
naslednji članek
FOTO: Neverjetno elegantna Ilka Štuhec
Svet slavnih
FOTO: Neverjetno elegantna Ilka Štuhec