Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jure Košir svoje sreče ne skriva

16. 12. 2017; 06.00
Avtor: Andreja Comino/Zvezde
jure kosir in njegova simona_preview

Jure Košir ne skriva, kako srečen je s svojo Simono. foto: Matej Pušnik

Nekdanji smučar Jure Košir je v svojem življenju preživel številne vzpone in padce. Zadovoljen je, da je bilo prvih mnogo več kot drugih. Po končani smučarski poti se je ambiciozno vrgel v poslovne vode, kjer spretno uporablja stike z vrhunskimi menedžerji in predstavniki podjetij, s katerimi je sodeloval še med kariero. Njegov najnovejši poslovni dosežek je projekt Ledena fantazija, ki ga je pripeljal na Kongresni trg. Zasebni pa, da je po ločitvi končno našel srečo tudi v ljubezni: z lepo temnolasko Simono Škrobar se že dolgo ne skrivata več. Prepričali smo se, da se je Simona lepo ujela tudi z njegovimi tremi otroki.

Jure Košir je bil vedno zgovoren o svojih športnih in poslovnih dosežkih, nikoli pa ni hotel spregovoriti o tem, kaj ga je po desetletjih ljubezni in zakona z lepo temnolasko Alenko, s katero imata tri otroke, pripeljalo do ločitve. Slednjo sta izpeljala brez pranja umazanega perila v javnosti. Razdelila sta si skupno premoženje – za velike denarje sta prodala luksuzno vilo na Bledu. Ona se je z otroki preselila v Ljubljano, on je (za zdaj) ostal na Bledu. Na uho pa nam je prišlo, da zaradi številnih poslovnih obveznosti, pa tudi zaradi otrok, čedalje bolj razmišlja o tem, da bi Bled zamenjal za Ljubljano, kjer se odvija večina njegovih projektov. »Rad se lotevam težkih in zahtevnih stvari. Pred leti smo z istim poslovnim partnerjem iz Verone v areni v Pulju postavili velikansko drsališče, naredili hokejsko igrišče in odigrali tekmo lige Ebel. Nato smo si zaželeli takšen objekt predstaviti še v Ljubljani. Odziv vodilnih je bil zelo pozitiven. V pol leta smo pripravili velikansko drsališče in poskrbeli še za kulinarično ponudbo in razne dogodke. To je velikanski organizacijski in stroškovni zalogaj. Držimo pesti za lepo vreme in veliko drsalcev, da se bo zadeva pokrila. V igri je veliko denarja, saj za nemoteno delovanje sodeluje več kot 60 ljudi, pa tudi cela infrastruktura je velikanska,« pravi Jure, ki si tudi sam rad obuje drsalke.

Drsa, a ne nadrsa

»Že kot otroka so me v domači Mojstrani postavili na drsalke. Nekaj časa sem celo treniral hokej. Kasneje sem se preusmeril na smučanje, vendar je ostala ljubezen do drsanja. Še vedno enkrat tedensko rekreativno igramo hokej. Za ostalo rekreacijo mi, žal, zmanjkuje časa. Trenutno mi zmanjkuje časa za vse. Enkrat bo prišel tudi čas, ko bom imel več časa,« se smeji Jure, za katerega se zdi, da ga trenutno nič ne more spraviti iz tira.

Najbrž ima nekaj zaslug tudi njegova nova ljubezen, 36-letna temnolaska Simona, ki se tudi na odprtju drsališča ni odmaknila od svojega dragega. Ni silila v ospredje, vendar je bila vedno v bližini, ko jo je potreboval. »Vedno se mi dogaja cel kup lepih stvari. Trenutno sem pomirjen, srečen in zadovoljen. Nimam razloga, da bi se nad čemerkoli pritoževal. Edino, kar mi manjka, je malo več prostega časa. Toda tudi za to sem si kriv sam, saj sem si sam nakopal toliko dela,« je iskren. Kljub vztrajnemu vrtanju, ni želel razkriti kaj več o svoji zasebnosti. Videlo se je, da se Simona odlično razume z njegovimi otroki, saj so tudi Koširjevi potomci prišli na odprtje drsališča. Sin je prava očetova slika. Raste v postavnega mladeniča, ki ga starši usmerjajo v šport. Ravno tako tudi hčerki. Jure, ki ima tri lepe otroke, res nima razloga za pritoževanje. Kmalu bodo tudi prazniki, ki jih nestrpno pričakuje.

Za praznike (spet) doma

»Od nekdaj sem imel rad praznike in se mi zdijo lepi. Všeč mi je, da se takrat malo umirim ter se srečam s starši in prijatelji. Ker sem skozi vse leto precej odsoten, sem vesel, da jih bom preživel doma,« pravi Jure in dodaja, da tudi po ločitvi z nekdanjo ženo, ki ima tudi novega partnerja, ni težav pri dogovarjanju, kdaj in s kom bodo otroci. Pozabila sta na nesoglasja med njima in delujeta v dobro otrok. Njuni trije najstniki niso prikrajšani niti za mamino niti za očetovo ljubezen, čas in pozornost. »Z zrelostjo in dogovorom so vse stvari rešljive,« je povedal in dodal, da se bodo dogovorili, kako bodo njuni trije otroci med prazniki imeli na voljo oba starša.

prejšnji članek
Katja Tratnik: Čisto sveže zaljubljena!
Svet slavnih
Katja Tratnik: Čisto sveže zaljubljena!
naslednji članek
To je priznala pevka Regina
Svet slavnih
To je priznala pevka Regina