mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Oseben in ganljiv spomin Modrijanovega Blaža

18. 12. 2017; 06.30
Avtor: V. M.
Blaža Švaba poznamo kot vedrega in vedno nasmejanega člana priljubljene zasedbe Modrijani. A četudi na odru prekipeva od pozitivne energije, se ga v teh prazničnih dneh dotaknejo tudi davni spomini, ob katerih ga stisne v prsih.

foto: Marko Vavpotič / M24.si

Blaž Švab med publiko ne slika le kulise popolnosti. Zna odpreti tudi svoje srce in pokazati, da je v sebi žalosten in ranljiv kot vsak izmed nas. S svojimi oboževalci je tako delil trenutek, ko ga je objel spomin na ljubega dedka.

''Ob praznikih še bolj manjkaš! Božajo topli spomini in besede, ki skoraj neslišno zazvenijo takrat, ko jih potrebujem. Včasih se mi zazdi, da si še zmeraj tukaj … Takrat čutim tvojo roko na ramenu in vem, da bo vse v redu!''

Pa smo slavnega Modrijana pocukali za rokav in ga povprašali, če nam zaupa več o človeku, ki je v njegovem življenju pustil tako velik pečat. Blaž nam je prijazno zaupal, da je srčni gospod na fotografiji dedek Pavlek ter odstrl lepe spomine, ki so močno živi tudi leta po njegovem slovesu.

''Dedek ni maral, da bi ga klical dedek, ker se je počutil starega, zato sem ga moral klicati po imenu. Bil je izredno karizmatičen in deloven človek. Vstajal je ob štirih zjutraj in se še pred službo odpravil na košnjo. Bil pa je tudi izvrsten godec, ki je tisti čas igral na porokah še po tri dni, kot je to bila nekoč navada. Zaradi njegove priljubljenosti med ljudmi je bila vedno polna hiša ljudi, ob praznikih pa je prejemal na desetine božično novoletnih kartic,'' se spominja Blaž in nadaljuje, da je imel Pavlek zelo rad glasbo. ''In Modrijane. Kupil je tudi eno izmed prvih ozvočenj. Poslovil se je pred dobrimi desetimi leti.''

prejšnji članek
Rene Mlekuž: Pobira se po ločitvi
Svet slavnih
Rene Mlekuž: Pobira se po ločitvi
naslednji članek
Izjemno darilo kraljice Elizabete
Svet slavnih
Izjemno darilo kraljice Elizabete
#nasazenazenska
nasazenazenska