mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1)
Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. Ste jo videli?

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ločeni prazniki Vesne Pernarčič

30. 12. 2017; 07.00
Avtor: Andreja Comino
vesna pernarcic

Vesna Pernarčič se še posebej veseli letošnjih praznikov, saj jih bo preživela na drugem koncu sveta. foto: Marko Vavpotič/M24

Igralka sama z otrokoma na Tajskem.

Igralka Prešernovega gledališča iz Kranja, Vesna Pernarčič, se ne pritožuje nad pomanjkanjem dela. Niza predstave v matičnem gledališču, potem ko se je poslovila nanizanka Ena žlahtna štorija, pa sodeluje pri novem projektu RTV Slovenija, nanizanki Mame. Zaradi natrpanega urnika se je simpatična rdečelaska toliko bolj veselila oddiha. Pred mrazom je s starejšima sinovoma Lovrom in Filipom pobegnila na Tajsko. Njen najmlajši, leto in pol stari Krištof, in partner Andrej Murenc pa sta ostala doma. Kriza v družini ali …?

»Življenje je prijazno z mano. Imam krasne otroke in super partnerja, pa tudi nad delom se ne morem pritoževati. Ko smo ravno končevali snemanje zadnje sezone Ene žlahtne štorije, je prišla ponudba za novo nanizanko Mame. Z igralci iz Štorije smo bili skupaj tri leta in med nami so se spletle vezi, nastala so nova prijateljstva. Bilo je lepo, bili smo krasna ekipa, vesela sem, da je tudi začetek Mam zelo obetaven,« je zadovoljna Vesna, ki pa zaradi novih snemanj nima prav veliko časa za praznično vzdušje. »Tako doma nismo še nič krasili in postavljali smreke, in verjetno tudi ne bo veliko časa za to. Vendar nič ne de. Za letošnje praznike imam čisto posebne načrte, ki sem se jih že dolgo veselila in jih pripravljala,« pravi.

Šola v naravi na drugem koncu sveta

Leto in pol stari sin Krištof, ki obiskuje vrtec in je njena materinska sreča v zrelih letih, ter partner Andrej, ki ima silvestrsko predstavo, bosta ostala doma, Vesna pa se bo tik pred božičem s starejšima sinovoma odpravila na Tajsko. »O materinstvu po štiridesetem sem imela mešane občutke, saj se zavedam omejitev svojega telesa. Vendar imam tako krasnega otroka, da mi je veliko prihranjeno. Uživam v materinstvu, zdaj je popolnoma drugače. Krištof je priden, pa tudi sama precej manj zapletam, kot sem pri Filipu in Lovru. Vsake toliko nas 'razveseli' s kakšno neprespano nočjo, sicer pa je z njim eno samo veselje,« je zadovoljna.

In ravno zato, ker je tako priden in nezahteven, Andrej pa krasen partner, se je odločila nekaj več časa in dogodivščin nameniti starejšima otrokoma. »Dvajset let nisem šla nikamor za tako dolgo in sama s starejšima sinovoma. Odločili smo se za Tajsko, ki jo bomo prepotovali po dolgem in počez. Videli bomo džunglo na severu in rajske plaže na jugu. To nas bo še bolj povezalo, za fanta pa bo to 'šola v naravi'. Z Andrejem sva se pred leti sicer že potepala tako daleč, vendar nikoli z otroki. Sinovoma za praznike ne bom kupovala nobenih drugih daril,« pravi Vesna in dodaja, da njena starejša fanta že stopata po njeni igralski poti. V nanizanki sta na avdiciji dobila vlogi sinov njene igralske kolegice Tijane Zinajić, ki ima v resnici kar štiri otroke.

Fanta se pred kamero dobro znajdeta, v preteklosti sta že nekajkrat nastopila. Zelo uživata in se imata enkratno. »Velikokrat mi rečeta, da so v nanizanki enaki zapleti kot v resničnem življenju. Zato jima ni bilo težko zaigrati.«

Preberite tudi: Danijela je za svoje darilo poskrbela kar sama. Kliknite TUKAJ!

prejšnji članek
FOTO: Praznični odtenki in pravljična Maraaya
Svet slavnih
FOTO: Praznični odtenki in pravljična Maraaya
naslednji članek
Miki Šarac sinu izbral ime: Želel sem nekaj slovenskega
Svet slavnih
Miki Šarac sinu izbral ime: Želel sem nekaj slovenskega