Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Saša Pavlin Stošić: Enkrat pri enem, drugič pri drugem

7. 1. 2018; 08.01
Avtor: Andreja Comino/Zvezde
PREBUJANJA_Saša Pavlin Stošić

Sasa Pavlin Stošić

Prazniki naj bi bili čas veselja, povezanosti in druženja. Žal pa so za mnoge tudi vir travm in osamljenosti.

Denimo za otroke, katerih starši so se ločili. Med slednje spada tudi odlična gledališka in filmska igralka Saša Pavlin Stošić, ki je dolga leta preživljala praznike na drugem koncu Evrope.

»Starša sta se ločila, ko sem bila še otrok. Vendar sta to storila tako, da sta se tudi po ločitvi vedla zrelo, odgovorno in civilizirano in nama s sestro Andrejo prihranila številne stiske in travme. Pretresejo me zgodbe mnogih otrok, ki jih starši uporabljajo kot orožje v svojih ločitvenih vojnah. V medsebojnem obračunavanju pozabljajo na rezultate svoje ljubezni – otroke, ki imajo radi oba starša, ne glede na to, kakšna sta, in si ne želijo ščuvanja enega proti drugemu. Svojima staršema sem hvaležna, da sta nama to prihranila,« pravi Saša, ki je mnoge praznike preživela pri očetu, ki je kar dvajset let živel v Rimu. »Starša sta po ločitvi nadaljevala življenje in sta znala poskrbeti, da sva se s sestro dobro počutili in se vključili v njune nove partnerske kombinacije. Oba sta naju še razveselila s sestrama,« pripoveduje igralka. Rimski prazniki so ji bili všeč, očeta je obiskovala pogosto in se mimogrede naučila pogovorne italijanščine. Morda se bo enkrat odločila in se vpisala še v tečaj tega jezika, začela gledati italijanske oddaje in brati knjige v tem romanskem jeziku. Ker je nadarjena za jezike, je prepričana, da bi ga hitro usvojila.

Enkrat pri očetu, drugič pri mami

»Rim me je vsakič znova navdušil. Je veliko, lepo in zanimivo mesto, v katerem se ves čas nekaj dogaja. V različnih starostnih obdobjih sem v njem odkrivala druge stvari,« pravi igralka, ki ima rada december, četudi to pomeni, da bo kot njeni preostali kolegi zasuta z delom. Vendar v njem uživa in ji ni težko usklajevati urnikov vaj in predstav. »Letos sem že novembra vedela, kje bom pričakala najdaljšo noč v letu – na odru, kjer igram v predstavi Županova Micka. Zaradi dela bo tudi manj žuriranja, vendar se glede tega ne vznemirjam. Prepričana sem, da se mi bodo ob pravem času zgodile prave stvari. Glede daril in praznovanj pa je tako, da raje podarjam, kot dobivam. Čeprav ni videti, mi je kar malo nerodno, če sem ob takšnih priložnostih v središču pozornosti. Vedno se potrudim, da so moja darila izvirna,« pravi in dodaja, da se za praznike rada malo odklopi od napornega vsakdanjika in se sreča z družino. »To so trenutki, ko ti ni treba misliti na nič in ko uživaš v družbi svojih ljudi. Mama zna vsakič znova poskrbeti, da nam je lepo in prijetno,« sklene.

Preberite tudi: Žalostni prazniki Sebastiana Cavazze. Kliknite TUKAJ!

prejšnji članek
Dekle volkodlak: Po poroki si je obrila obraz
Svet slavnih
Dekle volkodlak: Po poroki si je obrila obraz
naslednji članek
Kaj se dogaja z Natalijo Bratkovič?
Resničnostni šovi
Kaj se dogaja z Natalijo Bratkovič?