klemen boštjančič
Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa še kandidatne liste za evropske volitve

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

20 - letnica ujeta v otroško telo

23. 1. 2018; 08.30
Avtor: V. M.
Michelle Kish

Samo eden na pet milijonov otrok se rodi z genetsko motnjo imenovano Hallermann-Streiff sindrom. foto: Profimedia

Zaradi redke genetske motnje je 20 - letna Michelle Kish videti kot otrok. Samozavestna mlada dama je odločena, da bo uresničila svoje sanje.

Na fotografiji je 20-letna Michelle Kish iz zvezne države Ilinois. Rodila se je z redko genetsko motnjo imenovano Hallermann-Streiff sindrom, zaradi katerega se njeno telo ni pričelo razvijati. Med očitnejše simptome sindroma sodi pritlikavost, otroški videz in razvojne nepravilnosti obraza. Tudi sicer je Michellino življenje zelo omejeno, zaradi številnih resnih zdravstvenih težav namreč potrebuje 24 urno zdravniško oskrbo. Zanjo skrbi medicinska sestra, ki ji pomaga doma, spremlja pa jo tudi v šolo in na pogoste obiske v bolnišnico.

Michelle rada igra klavir. foto: Profimedia

Čeprav normalno življenje Američanki ni bilo naklonjeno, na svet ne gleda prav nič črno. Odrasla je namreč v eno najsrečnejših deklet, ki ljudi s svojo vedrino opominja, da se nikoli ne smemo predati. Tudi sama ima kljub omejitvam velike načrte. Rada bi našla ljubezen in postala zdravnica. Zadnje čase nenehno sanjari, da bi tako, kot njena sestra, imela fanta. Smeje se razkrije, da bi bil to v idealnem primeru fant z dolgimi lasmi in globokimi čustvi.

Njena mama Mary pove, da je nadvse ponosna na svojo hčerko. ''Pri njej mi je najbolj všeč, ker se spoštuje. Rada se ima in je zelo samozavestna mlada dama. Vztrajno sledi svojim ciljem, z nasmehom premaguje težave in vse okrog sebe spravlja v dobro voljo.''

Po besedah njene mame, je Michelle izjemno pametna. ''Zrasla je v zelo toplo osebo, ki rada igra klavir in preživlja prosti čas s svojim kužkom Peperjem.''

foto: Profimedia

prejšnji članek
Katarina Čas javno podprla svojega nekdanjega
Svet slavnih
Katarina Čas javno podprla svojega nekdanjega
naslednji članek
Irena Yebuah Tiran obožuje tega slovenskega športnika
Svet slavnih
Irena Yebuah Tiran obožuje tega slovenskega športnika