Lara Komar (43) Odkrito.si

Bo Lara Komar zapustila Trst?

kate, williame Svet24.si

Ženske izlivajo svoj gnev na vojvodinjo

Natalija Verboten – Aktual Svet24.si

Natalija Verboten se je vrnila! Kaj je najbolj ...

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Screenshot from 2018-02-20 07-57-13 Njena.si

Znana Slovenka delila fotografijo novorojenčka

Severina Njena.si

Srečen dan za Severino!

Vid Valič: Vesel sem, da javni sektor stavka
| A. S.

Vid Valič: Vesel sem, da javni sektor stavka

Priljubljeni voditelj in komik podpira stavkajoče.

Stand up komik in voditelj Vid Valič je danes na družbeno omrežje facebook objavil svoje razmišljanje o stavki, ki jo napovedujejo v javnem sektorju.

"Kolk sem vesel, da javni sektor stavka. Temu se reče prakticiranje demokracije. Obenem pa razumem zakaj se drugi ljudje pritožujejo saj jim ta stavka lahko ruši ustaljeni urnik. Ampak za moje pojme je porušen urnik vseh vas, ki se pritožujete nad stavko, NEPOMEMBEN, ko ga postavim ob bok h vprašanju zadovoljstva naših učiteljic, zdravnikov, sester, policajev in gasilcev. To so ljudje, ki morajo biti pošteno plačani. Oni opravljajo delo, ki ga noben od vas "pritoževalcev" ne zna ali noče počet. Govorite, da so zdravniki preveč plačani. Poskusite vi po 10 urah šihta odrezat del debelga črevesja in potem iti na večerjo z družino. Poskusite vi 6 do 8 ur obvladovat 30 otrok in jih zraven še kaj naučit medtem, ko jim večina njihovih staršev govori, da so itak že genialni. Poskusite vi vsak dan spirat drek dol s postelje starejšega občana, ki ima probleme z zadrževanjem blata in to naredit z nasmeškom, da se gospod ne bo preveč slabo počutil. Probite vi tečt v goreče stanovanje in zvlečt ven nezavestnega dripca, ki je pijan zaspal ob prižgani cigareti, ki je zanetila požar. Ne pravim, da je nemogoče ampak je vseen preklet zajeban," je zapisal in dal s tem jasno vedeti, da podpira stavkajoče.

Valič meni, da niso krivi ljudje, ampak je kriv sistem, ki dopušča, da so zaposleni v javnem sektorju tako slabo plačani:

"Sistem je nepopoln ampak zato niso krivi ljudje, ki morajo delat znotraj sistema ampak tisti, ki ga postavljajo. In če so naši zdravniki, učiteljice, sestre, policaji in gasilci slabo plačani potem je prav da stavkajo in za moje pojme, si lahko ministrstvo svoje zahteve za stavko nekam zatlači.
Včasih začnemo cenit delo nekoga, šele potem, ko to delo neha opravljat.
Dragi javni sektor, jaz vas podpiram pri stavki kljub temu, da moja podpora tu ni kaj veliko vredna in upam, da ugodijo večini vaših zahtev."

Kaj menite vi? Je prav, da stavkajo ali ne?