volodimir zelenski, oleksander sirski
Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina potrebuje manj vojakov, kot se je zdelo

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Takšen je bil Rag'n'Bone Man kot deček

15. 2. 2018; 07.00
Avtor: V. M.
1_RAG N BONE MAN -

Njegov največji hit Human je v Franciji že dosegel diamantno naklado, v osmih državah pa platinasto. foto: Karantanija Cinemas

Svet ga pozna pod vzdevkom Rag'n'Bone Man, njegovo pravo ime pa je Rory Graham. 33-letnemu britanskemu pevcu je bila glasba blizu že v otroštvu.

Rag'n'Bone Man je z oboževalci delil posnetek iz leta 1996, ko je štel komaj 11 let. Zapisal je, da mu je še vedno všeč majica, ki jo je tedaj nosil in sledilcem zaupal, da ga je tedaj zanimala predvsem risana serija ThunderCats.

Glasbena pot britanskega dečka

Priljubljeni britanski pevec Rag'n'Bone Man se je najprej poigraval z ritmi repa. Kot petnajstletnik in repal predvsem v svojem rojstnem kraju Uckfield v Angliji. Šele ko ga je oče spodbudil, naj začne nastopati v lokalnih blues klubih, je poleg repanja odkril tudi svoj pevski talent. Kombinacija obojega ga je naredila drugačnega. Kot kaže, je bil to ključ za uspeh, ki ga je ponesel do neslutene slave. Opazili so ga namreč pri hip-hop skupini The Rum Comitee, ki je redno nastopala v londonskem Brixtonu. Sodelovanje in nastopanje z njimi, mu je prineslo prepoznavnost, ki jo je nadgradil z dvema EP izdajama Blues Town in Wolves and Disfigured.

Hiter vzpon novinca

Čeprav je bil na sceni novinec, se je izjemno hitro vzpel na sam vrh glasbenih izvajalcev. Do sedaj je Rag'n'Bone Man prejel že dve glasbeni nagradi BRIT in postal prvi izvajalec, ki je v enem letu dobil tako nagrado za novinca leta, kakor tudi nagrado po izboru britanskih glasbenih kritikov. Privabil je zvesto publiko, ki ga danes spremljala praktično na vsakem koncertu. 33-letnik že več let brez predaha nastopa na odrih po vsem svetu.

5. maja bo britanski zvezdnik obiskal Ljubljano, kot predskupina pa bo v Hali Tivoli nastopila angleško švedska zasedba Alberta Cross.

Morda vas zanima tudi: Poglejte, kako sladkega sinka ima Rag'n'Bone Man!

This picture is so 1996! I loved that t -shirt! #sweg #youngrags

A post shared by Rag Bone Man (@ragnbonemanuk) on

prejšnji članek
Neprepoznavna: Sule iz Mame kot osupljiva manekenka
Svet slavnih
Neprepoznavna: Sule iz Mame kot osupljiva manekenka
naslednji članek
'Sem 29-letna noseča devica'
Svet slavnih
'Sem 29-letna noseča devica'
#obraziavenija
obraziavenija