klemen boštjančič
Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa še kandidatne liste za evropske volitve

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sharon Stone: 'Skoraj sem umrla'

15. 2. 2018; 08.00
Avtor: V. M.
sharon stone

Sharon Stone je hvaležna, ker se njeno življenje ni končalo. foto: Profimedia

Ameriška igralka Sharon Stone je spregovorila o minljivosti in zavedanju, kako dragoceni postanejo trenutki, ko zremo smrti v oči.

Sharon Stone bo meseca marca dopolnila 60 let. Njen pogled na svet je precej modrejši, kot pred 20-imi leti. Življenje jo je veliko naučilo, predvsem obdobje, ko se ji je zaradi bolezenskega stanja življenje obrnilo na glavo. V intervjuju za spletno revijo Star2 se je potopila v spomine in povedala, kaj ji je to obdobje dalo in kaj vzelo.

Ko je bila stara 40 let, se ji niti sanjalo ni, da bo nekoč utrpela možgansko kap in da se ji bo življenje sesulo kot hišica iz kart. ''Takrat si nisem mislila, da bom nekoč hvaležna, če bom dočakala 60 let,'' je povedala zvezdnica, ki ji je leta 2001 možganska kap spodnesla tla pod nogami.

''Imela sem zgolj 5 – odstotkov možnosti, da preživim, kaj šele, da bi se moje telesne funkcije vrnile v prvotno stanje. Ko sem zapustila bolnišnico, moje stanje ni bilo vzpodbudno. Komaj sem se premikala, poškodbe so se odražale zlasti na levi strani glave, na levo oko nisem videla in na desno uho nisem slišala,'' pove igralka, ki je prestala zelo težko obdobje, ponovno se je namreč morala učiti govoriti, jesti in pisati. Vse od kritičnega obdobja so se pojavljale težave tudi z vidom na desnem očesu. Kot pove, je trajalo mnogo let, da si je opomogla ter da so se ponovno obudili občutki. ''Danes se počutim srečno in blagoslovljeno. Še tri leta nazaj nisem mogla na kos papirja napisati svoje ime. Roka me ni ubogala,'' je z napredkom zadovoljna Sharon, ki ne skriva hvaležnosti, da se njena zgodba tistega usodnega leta ni za vedno končala.

prejšnji članek
Slovenska voditeljica rodila dvojčka
Svet slavnih
Slovenska voditeljica rodila dvojčka
naslednji članek
Neprepoznavna: Sule iz Mame kot osupljiva manekenka
Svet slavnih
Neprepoznavna: Sule iz Mame kot osupljiva manekenka