Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Razkritje slovenskega novinarja: Imam moža!

7. 3. 2018; 10.00
Avtor: L. Ž., Zvezde
Bojan

Novinarja Bojana Travna je z Markom Viduko poročil znani kriminalist in matičar Jaka Demšar. foto: Revija Zvezde

Osvežitev in odličen poskus, da se znebimo vonja po zatohlosti, ki se je v deželici na sončni strani Alp ne moremo in ne moremo znebiti, je novinar Bojan Traven, ki brez zadrege in dlake na jeziku, če priložnost nanese ali pa je potreba, pove, da ima moža.

Natanko leto dni velja Zakon o partnerski zvezi, ki vsem parom omogoča enake pravice in dolžnosti, kot jih imajo zakonski in zunajzakonski partnerji. Koliko moških se je v tem času poročilo z moškimi in koliko žensk z ženskami, nismo raziskovali, bolj pomembno se nam zdi, da je vse več istospolnih parov, ki ne skrivajo svojih čustev in zvez, četudi je kateri od partnerjev znan obraz. Siti smo namreč večnega ugibanja in natolcevanja, da je ta zvezdnik ali ona zvezdnica gej ali lezbijka, in njihovega večnega strahu, da bodo ob morebitnem priznanju istospolne usmerjenosti izgubili oboževalce in jih bodo sosedje grdo gledali. Pa saj smo v 21. stoletju! In sredi Evrope!

Osvežitev in odličen poskus, da se znebimo vonja po zatohlosti, ki se je v deželici na sončni strani Alp ne moremo in ne moremo znebiti, je novinar Bojan Traven, ki brez zadrege in dlake na jeziku, če priložnost nanese ali pa je potreba, pove, da ima moža. Lani avgusta sta si, takrat še s fantom Markom, zvestobo do groba obljubila na Upravni enoti Radovljica. A verjeli ali ne, tisto soboto sta bila bolj kot matičar presenečena ženina, ko sta spoznala, pred kom si bosta dahnila usodni da. Njuno zvezo ni zapečatil nihče drug kot eden naših najbolj prepoznavnih policistov, tudi predsednik Društva kriminalistov Slovenije, Jaka Demšar, Bojan in Marko pa tega pred poroko nista vedela. Vseeno je vse potekalo kot pri običajnih skokih v zakon, pri katerih sodelujeta ženin in nevesta. In tudi poročna zabava je bila, kot se šika.

Zdaj fanta, pravzaprav moža, tako kot prej, ko sta bila uradno še »ledik in frej«, še vedno živita v Stari Fužini v Bohinju, s sosedi nimata težav, začudenih pogledov naključnežev, če uzrejo njuno naklonjenost, je čedalje manj, še več, Bojan se je odločil, da bo, ob veliki podpori moža Marka, jeseni kandidiral za župana Bohinja. O tem, ali bo politika v njegovem življenju dokončno stopila pred novinarstvo, v katerem je pustil sledi kot eden največjih poznavalcev televizije in odločilni mož iz ozadja v tandemu z Urošem Slakom, pa bodo tako odločali volivci.

prejšnji članek
Romana Krajnčan prvič postala babica
Svet slavnih
Romana Krajnčan prvič postala babica
naslednji članek
Koga si želi Uroš Smolej?
Svet slavnih
Koga si želi Uroš Smolej?