Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Slovenski glasbeniki za Tonjo zbrali neverjetnih 27 tisoč evrov

20. 3. 2018; 12.00
Avtor: K.M.
tonja, isaac palma

foto: Instagram

Čustveno in ganljivo!

Mlada Tonja je edina v Sloveniji edina in hkrati ena izmed le 200 bolnikov po svetu, ki je zbolela za zahrbtno boleznijo NBIA, redko in težko boleznijo, ki ji povzroča mišične krče in odpoved motorike. Zato so se v nedeljo v Šoštanju zbrali številni slovenski glasbeniki, ki so na dobrodelnem koncertu zbrali kar 27 tisoč evrov, ki jih mlada Tonja potrebuje za prilagojeno vozilo. 

Tonji pa so delno na pomoč priskočili tudi glasbeniki, ki na koncertu niso nastopili. Med njimi tudi Anej in Rok Piletič (BQL) in Nika Zorjan, ki so se s Tonjo dobili in z njo tudi družili. S tem pa so ji zagotovo polepšali dan. "V njenih očeh sva začutila ogromno volje, motivacije, življenjske energije, poguma in zelo vesela sva, da sva se z njeno prisrčnostjo in borbenostjo ter motiviranostjo marsikaj naučila! Tonja je prikaz tega, kar se nam večini zdi samoumevno in šele ob takšnem snidenju, kot je bilo danes z njo se začneš zavedati kako zelo srečni smo lahko tisti, ki nam zdravje omogoča delati vsakdanje stvari," sta po snidenju na instagramu zapisala brata Piletić. "Tonja, zelo sem srečna, da sem te spoznala in želim ti, da bi še naprej sijala s svojo pozitivno energijo, pogumom in borbenostjo," pa je zapisala Nika Zorjan.  

Na instagramu pa se je Tonji poklonil tudi Isaac Palma, ki je na koncertu tudi nastopil. Le-ta je zapisal: "Tole je včerajšnji objem z deklico Tonjo, ki se na žalost bori s hudo boleznijo imenovano NBIA, ki je v svetu prizadela le 200 ljudi, v Sloveniji pa je naša Tonja edina, s tole zahrbtno boleznijo. Kljub težavam, s katerimi ji je postreglo življenje, Tonja sanja, kakor sanjamo vsi mi. Je pozitivna deklica, z veliko voljo do življenja. Včeraj smo zanjo zbrali kar neverjetnih 27 000€, s katerimi ji bodo poskušali lajšati življenje. Tonja, v čast mi je bilo prepevati zate."

A post shared by Isaac Palma (@isaacatetodo) on

A post shared by BQL (@bqlgram) on

A post shared by Nika Zorjan (@nikazorjan) on

prejšnji članek
Postava jabolka ogroža življenje
Zdravje
Postava jabolka ogroža življenje
naslednji članek
Kako se na šov Zvezde plešejo pripravlja najstarejša tekmovalka?
Resničnostni šovi
Kako se na šov Zvezde plešejo pripravlja najstarejša tekmovalka?