favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nataša Pirc Musar ponosna na edinca Maksa

3. 7. 2022; 12.00
Avtor: Zvezde Lady
NATAŠA PIRC MUSAR

NATAŠA PIRC MUSAR foto: Rok Mlinar/Obrazi

Nataša Pirc Musar je bila dolga leta samozavestna pred televizijskimi kamerami na nacionalni in komercialni televiziji, nato pa je sledila svoji nepopravljivo radovedni naravi in se lotila novih izzivov. Najprej kot pooblaščenka za dostop do informacij javnega značaja, nato pa je bila informacijska pooblaščenka. Pravo pa je bilo in je še vedno njena velika ljubezen. Ambiciozno je pred leti odprla svojo odvetniško pisarno, ki trenutno zaposluje sedem odvetnikov. Med drugimi so jo uvrstili tudi med najvplivnejše slovenske pravnike. Obenem pa je še mama 19-letnemu sinu Maksu, ki ga to jesen čakajo novi izzivi.

Čeprav je bila pred leti z domačimi in tujimi novicami vsak dan v naših domovih, se zadnja leta Nataša le redko pojavlja v javnosti, še redkeje pa daje intervjuje. Zato je pravi podvig ujeti jo z njenimi najbližjimi, možem Alešem, poslovnežem in solastnikom Ruske dače, in njunim sinom Maksom, saj so vsi zelo zadržani. Nedavno smo jih le ujeli skupaj, predvsem pa nas je presenetilo, v kakšnega postavnega mladeniča je zrasel Maks. Po starših je podedoval ambicioznost, delavnost in ljubezen do znanja. Čisto njegova pa je strast do avtomobilov in vsega, kar je na kolesih. Celo šolanje na ljubljanski Gimnaziji Vič je bil uspešen dijak in je na začetku tega poletja brez težav opravil maturo ter se vpisal na fakulteto za strojništvo. Tam namerava nadgraditi znanje in poznavanje tehnike, predvsem avtomobilizma.

NATAŠA PIRC MUSAR IN ALEŠ MUSAR foto: Rok Mlinar/Obrazi

Strastni ljubitelj jeklenih konjičkov

Maks je namreč že od malega »zastrupljen« z avtomobili, njihovim delovanjem in predelovanjem. S prijateljem že dolgo vse proste trenutke namenjata predelovanju avtomobilov. »Šravfata«, dodajata lučke, ko se odprejo vrata, karbonske menjalne ročice in drugo, zaradi česar so avtomobili privlačnejši in drugačni od serijsko proizvedenih. To seveda kar nekaj stane in Maksova starša sta bila odločna, naj si mladenič vsaj nekaj denarja za svoje konjičke zasluži sam, ne glede na to, da sta Nataša in Aleš dovolj premožna, da fantu ne bi bilo treba delati. Tako Maks najdaljše počitnice v življenju, na prehodu iz srednje šole na fakulteto, izkorišča za počitniško delo. Priskrbel si ga je kar pri očetu, kjer streže v kavarni Ruske dače. Med gosti slovi kot prijeten in omikan fant, pa še zelo delaven. Poletje bo minilo, kot bi mignil, Maks pa se veseli novega študija. Z njim bi si rad odprl vrata in izpolnil sanje, da bi delal pri svetovno znanem hrvaškem podjetju Mateja Rimca, ki se ukvarja z inovativnimi električnimi dirkalnimi avtomobili.

Objavljeno v reviji Lady, september 2020. 

prejšnji članek
Zazrite se v stopala: Vas mučijo krči in otrplost?
Zdravje
Zazrite se v stopala: Vas mučijo krči in otrplost?
naslednji članek
Kaj v dobro voljo spravi Mateja Zemljiča?
Svet slavnih
Kaj v dobro voljo spravi Mateja Zemljiča?