Lara Komar (43) Odkrito.si

Bo Lara Komar zapustila Trst?

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

Natalija Verboten – Aktual Svet24.si

Natalija Verboten se je vrnila! Kaj je najbolj ...

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Screenshot from 2018-02-20 07-57-13 Njena.si

Znana Slovenka delila fotografijo novorojenčka

Severina Njena.si

Srečen dan za Severino!

Akrojoga: upajte si vzleteti
| Tina Osterman/Bodi zdrava

Akrojoga: upajte si vzleteti

Akrojoga ali partnerska joga je vse bolj priljubljena vadba, ki združuje modrost joge, dinamično moč akrobatike in pozitivne učinke meditacije.

Akrojoga se je začela širiti šele okoli leta 2000, v Sloveniji pa je postala znana šele pred nekaj leti. Njena privlačnost temelji na tem, da je duhovna vadba, ki premika meje telesnih zmožnosti. Akrojoga ima pozitivne učinke tako na naše psihično počutje kot tudi na naše fizično telo. Sočasno nas uči neverbalnega komuniciranja in izražanja s telesnimi gibi kot tudi notranjega ravnovesja, zaupanja in celosti. Je vadba, kjer se poglobite v svoje misli, razgibate, spoznate svoje telo in s sodelovanjem poglobite zaupanje v svojega partnerja. Najpomembnejši del vadbe zajema zavedanje lastnega telesa, užiti trenutek in se uskladiti s partnerjem. Akrojoga gradi na kakovostnem odnosu in razvija sposobnosti za širši spekter ljudi, ne glede na osebnost, velikost ali spretnost. Za obisk vadbe ne potrebujete predznanja, saj je primerna za vsakogar, ki se upa odprto predati, učiti in se zabavati. Na učnih urah se naučite spretnosti in zgraditi telo, ki bo sposobno novih gibalnih zmožnosti.

Vsi na tečaju se učijo podpirati druge in biti 'podprti'. Gradi se osnovni temelj zaupanja: imeti nadzor s tem, da se prepustite in sprostite. Pri vadbi se izvajajo različni telesni položaji, s katerimi preizkušate svoje telo in uravnavate ravnotežje. Pri vadbi preidete v stanje, ko izstopite iz območja udobja in se prilagodite novim okoliščinam. Pri akrobatskem delu na primer izkusite prednosti treh različnih vlog, in sicer podpirati, leteti in varovati. Sprostitveni del vadbe pa gradi globljo duševno povezavo, in sicer notranje občutenje ljubezni, miru in prijetnosti.