Vroče ta hip

Prehlad pozdravi hitreje od vsakega sirupa!

Profimedia

Ker smo sredi sezone prehladov, vam predstavljamo rešitev, ki naj bi bila bolj učinkovita od kupljenega sirupa.

V vaši vsakdanji prehrani lahko najdete veliko naravnih uničevalcev prehlada. Medtem ko večina ljudi nakupuje razne umetne sirupe in praške, si lahko pomagate s stvarmi, ki jih imate že tako vključene v svoje jedilnike.

Eden izmed odličnih sredstev za pomirjanje razdraženega in bolečega grla je tudi ananas. Raziskovalci so že leta 2010 dokazali, da mešanica ananasovega soka, medu, popra in soli odlično vpliva na raztapljanje sluzi in pomiritev vztrajnega kašlja. V takratni raziskavi so pacienti, ki so uživali to mešanico, ozdraveli petkrat hitreje kot tisti, ki so pili umeten sirup proti kašlju. To pa ni niti tako veliko presenečenje, saj že polovica skodelice ananasovega soka vsebuje zadostno količino vitamina C, ki jo telo potrebuje v enem dnevu.

Seveda bo učinkovitost najboljša, če boste pili, ali za pripravo domačega napitka, uporabljali naraven ananasov sok, ki ga boste pripravili iz svežega sadeža.

Sestavine:
1 skodelica svežega ananasovega soka
¼ skodelice svežega limoninega soka
1 košček ingverja
1 jedilna žlica medu
1 ščepec soli
½ čajne žličke kajenskega popra

Vse sestavine zmešajte skupaj. Vsak dan do trikrat na dan zaužijte četrt skodelice tega napitka. Učinek bo več kot zadovoljiv.