Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Z domačim pripravkom v enem dnevu odženite prehlad

11. 1. 2017; 12.00
Avtor: A.K.
Prehlad

foto: Profimedia

Prehlad in gripa sta najpogostejši bolezni respiratornega trakta, prehlad pa se pojavlja pogosteje kot vse ostale bolezni.

Večina ljudi se prehladi večkrat letno, običajno spomladi in jeseni. Če menite, da ste zboleli, takoj začnite ukrepati.

V borbi s prvimi simptomi prehlada v začetni fazi bolezni, je možno preprečiti razvoj resnih bolezni kot je gripa, bronhitis in podobno ter vnetnih procesov v telesu.

Predstavljamo vam dva preprosta, vendar učinkovita in preverjena recepta, s katerima si lahko pomagate pri zgornjih simptomih prehlada in gripe, ki bosta zaustavila napredovanje bolezni.

1. Napitek, ki je naravna zamenjava za zdravila, ki jih jemljete ob prehladu, si lahko naredite kar sami. Je tako učinkovit kot zdravila, ki jih dobite v lekarni, morda celo bolj. Torej, če začutite prve simptome prehlada ali gripe, storite sledeče:
V liter in pol vode, prekuhane in ohlajene na sobno temperaturo, dodajte žlico grobe morske soli, sok ene limone in en gram askorbinske kisline. Askorbinsko kislino najdete v šumečih tabletah vitamina C ali pa kupite askorbinsko kislino v prahu. Če želite, napitek sladkajte z žlico medu. Dobro premešajte in popijte pripravek v uri in pol. Po potrebi postopek ponovite še enkrat.

2. Ob prvih simptomih prehlada vam bo v pomoč tudi naslednji recept.
Segrejte 100 ml rdečega vina, dodajte četrt čajne žličke mletega popra in žlico medu. Premešajte in še toplo popijte preden greste spat.

prejšnji članek
FOTO: Na pragu 50 let na premiero prišla brez ličil
Svet slavnih
FOTO: Na pragu 50 let na premiero prišla brez ličil
naslednji članek
FOTO: Modni kiks zvezdnika šokiral oboževalce
Svet slavnih
FOTO: Modni kiks zvezdnika šokiral oboževalce