Vroče ta hip

Z domačim pripravkom v enem dnevu odženite prehlad

Profimedia

Prehlad in gripa sta najpogostejši bolezni respiratornega trakta, prehlad pa se pojavlja pogosteje kot vse ostale bolezni.

Večina ljudi se prehladi večkrat letno, običajno spomladi in jeseni. Če menite, da ste zboleli, takoj začnite ukrepati.

V borbi s prvimi simptomi prehlada v začetni fazi bolezni, je možno preprečiti razvoj resnih bolezni kot je gripa, bronhitis in podobno ter vnetnih procesov v telesu.

Predstavljamo vam dva preprosta, vendar učinkovita in preverjena recepta, s katerima si lahko pomagate pri zgornjih simptomih prehlada in gripe, ki bosta zaustavila napredovanje bolezni.

1. Napitek, ki je naravna zamenjava za zdravila, ki jih jemljete ob prehladu, si lahko naredite kar sami. Je tako učinkovit kot zdravila, ki jih dobite v lekarni, morda celo bolj. Torej, če začutite prve simptome prehlada ali gripe, storite sledeče:
V liter in pol vode, prekuhane in ohlajene na sobno temperaturo, dodajte žlico grobe morske soli, sok ene limone in en gram askorbinske kisline. Askorbinsko kislino najdete v šumečih tabletah vitamina C ali pa kupite askorbinsko kislino v prahu. Če želite, napitek sladkajte z žlico medu. Dobro premešajte in popijte pripravek v uri in pol. Po potrebi postopek ponovite še enkrat.

2. Ob prvih simptomih prehlada vam bo v pomoč tudi naslednji recept.
Segrejte 100 ml rdečega vina, dodajte četrt čajne žličke mletega popra in žlico medu. Premešajte in še toplo popijte preden greste spat.