Vroče ta hip

Premagajte gripo v 24 urah!

Profimedia

Obstaja kar nekaj učinkovitih načinov, da simptome gripe ublažite zgolj v enem dnevi ter preprečite razvoj bolezni.

Prehladi in virusi v tem letnem času so nekaj povsem običajnega. Obstaja kar nekaj učinkovitih načinov, s katerimi lahko simptome gripe ublažite v enem samem dnevu.

Spanec 
Privoščite si čim več spanja, saj boste s tem okrepili vaš imunski sistem. Strokovnjaki priporočajo, da spite najmanj osem ur nepretrgoma ali dlje, če čutite potrebo po spanju. Zvečer pojdite v posteljo bolj zgodaj in zjutraj boste spočiti.

Zajtrk 
Prvi jutranji obrok je zelo pomemben in mora biti zdrav ter obilen. Žitarice, med, mlečni izdelki, sadje in zelenjava bodo okrepili odpornost vašega organizma.

Topla kopel 
Ko občutite "bolečine v kosteh", si privoščite toplo kopel ali prhanje s toplo vodo. Pomagalo bo tudi, če boste namočili stopala v čim bolj toplo vodo ter jih namakali tako dolgo, dokler se ne bo toplota razširila po vsem telesu.

Inhalacija 
Prvi simptomi gripe so zamašen nos ali smrkanje, zato bi se morali zdraviti z inhalacijo. Vdihujte paro kamiličnega ali metinega čaja.

Sprehod 
S kratkim sprehodom na svežem zraku se boste sprostili in osvežili.

Obilni obroki 
Pozabite na majhne obroke in diete. Organizmu pomagajte s povečanim vnosom živil, bogatih s proteini, minerali in vitamini. 

Čaji in vitamini 
Namesto tretje in četrte kave raje popijte kamilični čaj, ki preprečuje kopičenje sluzi v grlu in pljučih. Ne pozabite tudi na C-vitamin.

Pekoče 
Uživajte hren, feferone in belo čebulo, saj so le-ti odlični borci proti bacilom.