hiša 5
Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto poplavljenih: »Cilj ni samo streha nad glavo«

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Nova kontracepcija za moške: 8 tednov zaščite pred nosečnostjo

23. 1. 2017; 02.30
Avtor: D. B.
semenčice moški

foto: Profimedia

Na svetovnem tržišču se je pojavila nova vrsta kontracepcije - hormonske kontracepcijske injekcije za moške z učinkom, ki traja osem tednov.

Hormonska injekcija za moške je novost na področju kontracepcije in je rezultat dvanajstletne raziskave, ki so jo naredili v ZDA.

Je kombinacijo sintetičnih moških in ženskih hormonov oziroma testosterona, progesterona in estrogena, ki pri moških zmanjšuje koncentracijo semenčic v semenski tekočini ter ima zaradi tega kontracepcijski učinek.

Metodo so preizkusili pri 270 moških, ne uničuje semenčic, ampak le zmanjšuje njihovo število, zaradi česar ženske še vedno lahko zanosijo, a so možnosti zelo majhne. Štiri partnerice od 270, ki so sodelovale v raziskavi, so pri uporabi te kontracepcijske metode tudi zanosile.

Učinkuje 8 tednov

Urologi trdijo, da je to prvič, da se je ena od kontracepcijskih metod za moške pokazala za tako učinkovito.

Kot še poroča Zadovoljna.hr, naj bi le dvajset moških v raziskavi opazilo spremembo v svojem razpoloženju, jakosti spolnega poželenja ter pri pojavljanju aken na koži ter občasne bolečine v mišicah.

Kontracepcija je učinkovita osem tednov. Ne glede na visoko učinkovitost, so male možnosti, da bo ta oblika kontracepcije izrinila možnost uporabe kondomov, saj so slednji tudi dobra zaščita pred prenosom spolnih bolezni.

prejšnji članek
Imate doma takšne tampone in vložke? Stran z njimi!
Zdravje
Imate doma takšne tampone in vložke? Stran z njimi!
naslednji članek
VIDEO: Lepotni trik zvezdnice vas bo presenetil
Moda&Lepota
VIDEO: Lepotni trik zvezdnice vas bo presenetil