favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Razstrupljanje in čiščenje telesa z glino

9. 4. 2017; 04.00
Avtor: Tina Osterman/Bodi zdrava
Glina, čarobno zdravilo
Glina ima številne zdravilne učinke in je izredno učinkovita za čiščenje telesa.

Napitek iz prečiščene gline razstruplja prebavni trakt in jetra. Glina nas s svojo terapevtsko močjo tudi duševno prebudi, saj dvigne raven energije. V našem telesu aktivira zastalo in neuporabljeno energijo ter jo regenerira.

Že staro ljudsko izročilo pravi, da glina v telesu nase veže strupe, ki jih nato lažje izločimo iz telesa. Za zdravljenje bolezni in bolečin so glino uporabljali že pred tisočletji. Okoli leta 2500 pred našim štetjem so jo v Mezopotamiji uporabljali za lajšanje vnetij, bolečin in kroničnih očesnih obolenj. Egipčani pa so si z glinenimi napitki pomagali ob zastrupitvah in pri zdravljenju bolezni, kot je na primer kolera.

V glini se skriva ogromno mineralov, od aluminija, železa, kalcija, kalija, magnezija, titana in silicija, ki kot nosilec naravne inteligence v organizmu poišče bolezensko žarišče. Minerali v glini pripomorejo, da začne naše telo boljše delovati in se aktivneje obnavljati. Za zdravljenje in čiščenje je zagotovo najprimernejša siva glina, ki jo najdemo v najgloblji plasti zemlje. V prodajalnah in lekarnah pa jo lahko kupite v obliki glinenega prahu, suhega praška ali mazila. Glineni prah je namenjen pitju gline, druga dva za glinene obkladke.

Glina ima veliko absorpcijsko in očiščevalno moč

Razstrupljanje telesa z glinenim napitkom postaja vse bolj priljubljena metoda čiščenja telesa. Pitje gline ima številne blagodejne učinke na telo, saj glina kot absorbent na svojo površino veže strupene snovi in jih pomaga izločiti iz telesa. Glina zaradi te absorpcijske lastnosti pomaga spodbuditi organe k boljšemu opravljanju njihove prvotne naloge ter hkrati omogoči boljšo samoregeneracijo telesa. Uživanje gline pospešuje obnovo celic, spodbudi obnavljanje rdečih krvničk in zdravi slabokrvnost. Mineralne snovi v glini namreč krepijo naš imunski sistem in izboljšujejo našo krvno sliko. Glina pomaga tudi čistiti naše resice, ki so v črevesju in ki skrbijo za vsrkavanje pomembnih hranil. Glina deluje antiseptično, protiinfekcijsko in protignojno. Pozitivni učinki pitja gline pa se kažejo tudi na koži, v boljšem počutju, večji odpornosti, višji energijski ravni, v izboljšanju delovanja vseh organov in odpravi kroničnih bolezni.

Pravila čiščenja z glinenim napitkom

Zlasti ko smo pod stresom, je naše telo preobremenjeno, ima manjšo čistilno moč in ne zmore učinkovito izločati vseh strupov iz telesa. Da telesu pomagamo pri čiščenju in obnovi, glino preventivno pijemo približno dvakrat ali trikrat letno. Glina je povsem naravna oblika čiščenja, pri razstrupljanju z glino pa se moramo vseeno držati nekaj osnovnih pravil. Gline zaradi njene izredne sposobnosti vpijanja ne smemo uživati, kadar jemljemo antibiotike, saj zmanjša delovanje zdravil. Prav tako se jo odsvetuje nosečnicam in otrokom do šestega leta starosti.

Glina, ki jo uporabljamo v terapevtske in očiščevalne namene, ne sme priti v stik s kovino. Glino zato vedno hranite v posodi iz stekla ali lončevine. Pri pripravi glinenih napitkov ali obkladkov uporabljajte leseno kuhalnico ali paličico. V keramično ali stekleno posodo stresite kavno žličko gline in jo prelijte z dvema decilitroma vode. Pustite nekaj ur, da se glina usede, nato glineno vodo popijte, glineno usedlino na dnu kozarca pa zavrzite. Najbolj priporočljivo je, da glino pripravite zvečer in jo nato naslednje jutro popijete na tešče. Glinena kura traja približno 21 dni, nato sledi enotedenski premor, nato jo ponovno pijemo 21 dni. Glina se v želodcu razširi, daje občutek sitosti, zato nas tudi uči odmerjati manjše porcije obrokov, ter je odlična za vzdrževanje zdrave telesne teže.

Glina je odlična maska za mastno kožo

Telo lahko razstrupimo z uživanjem gline, lahko pa ga očistimo tudi skozi pore z glinenimi kopelmi. V kadi s toplo vodo raztopite dve skodelici gline v prahu, lahko dodate tudi naravno morsko sol, ter se potopite. Glina bo pripomogla k lepši poti, k sprostitvi mišic, glinena kopel vas bo zagotovo tudi pomirila. Nekaj gline lahko zmešate z vodo in si jo namažete kot masko na obraz. Glina je blagodejna predvsem za mastno kožo, saj glinene maske pore globoko očistijo.

Glina ima izredno terapevtsko moč

Glina pozitivno vpliva tako na telo kot tudi na duševno počutje. Na telesni ravni se uporablja za čiščenje telesa, uporabljajo pa jo tudi v terapevtske namene. Energija, ki jo vsebujejo delci gline, nam namreč zagotavlja psihično okrepitev in stabilnost pri počutju. Glina v globokih plasteh vase vsrka energijo iz drugih elementov zemlje, ko jo izkopljejo, pa se napije še sončne energije in energije zraka. Glina blagodejno zdravi tudi na duševni ravni, saj v nas obudi vso zastalo in spečo energijo ter jo ponovno aktivira. Polni energije smo bolj pripravljeni, da se spoprimemo z vsakodnevnimi izzivi. Glina nam daje moč prizemljitve, hkrati pa nas očisti vseh toksinov, ki so se nabrali v zimskem času.

prejšnji članek
Prednosti presnega prehranjevanja
Zdravje
Prednosti presnega prehranjevanja
naslednji članek
Preprosti triki za lepo postavo
Moda&Lepota
Preprosti triki za lepo postavo