Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Trdi, da je ohromela zaradi cepiva proti okužbi s HPV

7. 4. 2017; 06.30
Avtor: D. B.
ruby

Ruby ni slutila, kaj se bo zgodilo, po tem ko je prejela zadnji odmerek cepiva, učinkovitega proti okužbi s HPV-jem, ki lahko povzroči raka maternice. foto: Zajem zaslonske slike

Čeprav raziskave trdijo, da je cepivo proti HPV varno, Ruby Shallom iz Velike Britanije obžaluje, da se je cepila.

16-letno dekle iz Velike Britanije je povedalo svojo zgodbo o težavah, ki jih je imelo po tem, ko se je cepilo proti okužbi s humanim papiloma virusom (HPV). Ruby Shallom iz Velike Britanije je bila prepričana, da dela dobro zase in za svoje zdravje, danes pa je hroma od vratu navzdol.

Njenih osem vrstnic je že prejelo tretji odmerek, zato 16-letnice pred cepljenjem ni skrbelo zaradi možnih posledic. Po zadnjem cepljenju sta se ona in njena prijateljica počutili zelo slabo, vrtelo se jim je in imeli sta bolečine v trebuhu. Sprva sta mislili, da je to normalno, a Ruby je ohromela in lahko danes uporablja le levo roko. Prepričana je, da je tretje cepljenje povzročilo njeno trenutno stanje.

"Nikoli se nisem bala cepljenja, to me ni skrbelo," je izjavila 16-letnica iz Berkshira in dodala: "Prihajam iz družine, v kateri je veljalo prepričanje, da cepljenje pomaga. Mama je dejala, da pred tem nikoli nisem imela slabe reakcije na cepivo," je povedala.

Ruby se je kasneje zaradi hudih krčev in bolečin v želodcu odpravila v bolnišnico. "Šla sem v bolnišnico, a bolečina je bila vedno hujša, srce mi je začelo nekontrolirano biti in bilo je grozno." Prvi teden je bila Ruby petkrat v bolnišnici. Naslednjih par mesecev pa je bila kronično utrujena. Imela je težave s hojo, marca 2016 pa je ohromela od vratu navzdol. 

Zdravniki so dejali, da dopuščajo možnost, da je cepivo poškodovalo Rubyjin imunski sistem, čeprav farmacevtska podjetja trdijo, da je povsem varno, piše Mirror. "Zdravniki so dejali, da je cepivo povzročilo začetne zdravstvene težave ter da so tudi vse njene kasnejše zdravstvene težave posledica tega," je dejala Rubyjina mama Nicole. "Zdravniki tega ne želijo napisati v izvid ali v zdravstveni karton. Eden od zdravnikov je dejal, da tudi če je cepivo po vsej verjetnosti vzrok, da je moja hči ohromela, ne bo ne on ne katerikoli drugi zdravnik tega odkrito priznal. V njenem zdravstvenem kartonu piše, da je njeno zdravstveno stanje rezultat psihičnih težav," je še dodala Nicole.

Preberite tudi, ali se pozabljene bolezni vračajo. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Lea mlada skočila v razmerje, hči jo je "prizemljila"
Resničnostni šovi
Lea mlada skočila v razmerje, hči jo je "prizemljila"
naslednji članek
Vojvodinja Kate blestela, potem pa je en gib z roko vse uničil!
Svet slavnih
Vojvodinja Kate blestela, potem pa je en gib z roko vse uničil!