900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Dieta: V enem tednu 3 kilograme manj!

27. 4. 2017; 01.01
Avtor: Mateja Bevk/Maja
ženska tehtnica dieta

foto: Profimedia

Poznate hitro beljakovinsko dieto.

Kakšna je najkrajša pot do vitke postave? Raziskave kažejo, da beljakovinska dieta. Nemastna beljakovinska živila aktivirajo izmenjavo snovi, krepijo mišice in nasitijo za dlje časa. Že v enem tednu nam bo tehtnica pokazala kar 3 kg manj.

Dietologi in drugi strokovnjaki hujšanja ugotavljajo, da kdor kombinira perutnino, ribe, posnete mlečne izdelke, jajca in stročnice z veliko zelenjave in solatami, hitro izgubi odvečne kilograme. Kajti beljakovine ugodno učinkujejo na prebavo, poleg tega se del zaužitih kalorij takoj porabi za razgradnjo kompleksnih proteinskih vezi. Poleg tega beljakovine preprečujejo zmanjšanje mišične mase, kar se rado zgodi med hujšanjem. Ker uravnavajo sladkor v krvi, pa po beljakovinskem obroku ne čutimo potrebe po sladkem in smo dlje časa siti.
Seveda beljakovinska dieta ne sme biti dolgotrajna, kajti v času hujšanja se je treba odpovedati pomembni skupini živil: ogljikovim hidratom, kot so kruh, krompir, testenine in riž. Nič pa ne bo narobe, če se je držite nekaj dni ali en teden. Med posameznimi obroki lahko pojeste v trdo kuhano jajce, naravni jogurt (1,5 maščobe), 10 mandljev ali svežo zelenjavo. Ne pozabite pa tudi veliko piti: najbolje navadno vodo ali nesladkan čaj.

Preberite tudi, katera je bila najbolj priljubljena dieta leta 2016. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Tako lahko lajšate bolečine v križni hrbtenici!
Zdravje
Tako lahko lajšate bolečine v križni hrbtenici!
naslednji članek
Naredite konec glavobolu!
Zdravje
Naredite konec glavobolu!