Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

TEST: Na naraven način pobelite zobe, to je noro, zares deluje!

25. 4. 2017; 02.00
Avtor: V. M.
kurkuma zobje
Drage bralke, tako zelo sem vzhičena nad domačo metodo svetlenja zob, da vas tokrat nagovarjam kar v prvi osebi. Moje ime je Vesna, zobe sem si na preprost in naraven način posvetlila v desetih dneh. Vas zanima kako? Berite dalje …

Navdušena sem! Tako zelo, da želim izkušnjo deliti z vsemi, ki se spopadate z neprijetnim videzom porumenelih zob. Pred mesecem dni sem pričela razmišljati o postopku beljenja zabarvane zobne sklenine. Čeprav se zelo rada smejim, sem svoj nasmeh vse preveč pogosto skrila v dlani, saj sem se zaradi obarvanih zob počutila neprijetno. Skrbna ustna higiena namreč ni odpravila sledi obarvanosti, ki so jih na zobni sklenini pustila živila, kot so kava, črni čaj in temne pijače …

Čudežna rumena začimba
Pa se ni bilo potrebno zateči k beljenju zob ali k estetski protetiki, veste. Rešitev sem odkrila med pripravo novice o učinkih kurkume. Ker praktične nasvete, ki jih pripravim za bralce, tudi sama preizkusim, sem se lotila čiščenja zob s čudežno rumeno začimbo. Slednja naj bi namreč odstranila obarvane zobne obloge, ki se jih z običajnim ščetkanjem ne moremo znebiti.


Poleg tega se začimba iz Daljnega vzhoda ponaša z antiseptičnim in antibakterijskim učinkom, ki pozitivno vpliva na zdravje ustne votline. Pomaga namreč pri lajšanju ustnih bolezni, tradicionalni indijski medicini pa so jo sprva uporabljali kot zdravilo proti vnetju. Ste kljub temu v dvomih? Nikar. Že res, da ima kurkuma nekoliko nenavaden okus, malce grenak, kot mešanica ingverja in pomaranče, a nikakor ne tako zelo neprijeten, da bi vam povzročal neugodje. Naj omenim tudi to, da rumeni prašek vsebuje vitamin B6, mangan, železo, kalij in veliko vlaknin. Več o sveti začimbi pa si lahko preberete tukaj.

Je delovalo? O, pa še kako!
Učinek sem opazila že prvi dan, kar me je še dodatno spodbudilo, da vsakodnevno posegam po čiščenju zob s kurkumo. Saj veste, kako smo naravnani ljudje. Preberemo o zanimivih metodah, se odločimo, da bomo slednje preizkusili, potem pa po dnevu ali dveh rituale opustimo. Drage bralke, če boste to storile tokrat, vam bo lahko presneto žal!


Zakaj? Ker tehnika resnično deluje. Zobe sem si s kurkumo čistila dvakrat na dan, zjutraj in zvečer. Dobro, iskreno vam priznam, da sem po njej posegla tudi v popoldanskem času, saj me je učinek popolnoma zasvojil (smeh). Po petih dneh so spremembe opazili moji domači in prijatelji. Sedmi dan sem po svetu hodila s preveč širokim nasmehom, deseti dan pa ne morem odmakniti oči od zrcala. Moji zobje so svetli! Moji zobje so spet lepi! Juuuhej!

Kako si očistiti zobe s kurkumo? Preprosto. Prah potresite po vlažni krtački ali slednjo povaljajte v prahu, ki ste ga poprej stresli na krožnik. Podrgnite zobe in pustite delovati od 1-5 minut. Usta obilno splaknite z vodo. Umijte zobe kot običajno.

Pa še druga plat medalje …


Ne, ne bom vam zaupala nič takega, kar bi vas odvrnilo naravne metode svetlenja zob. Le dobro je, da ste seznanjeni, kako intenzivno je rumeno barvilo kurkumin:
Vaša zobna ščetka bo trajno obarvana. Pri prvi uporabi vas bo presenetila obarvanost jezika, dlesni in kože okrog ust. Ščetkajte previdno, poskusite zadržati barvilo v ustni votlini. Barvni madeži bodo namreč pustili bledo rumeno-oranžne sledi na koži, kar vam ne bo po godu tik pred službo oz. kakršnimkoli pojavom v javnosti. A brez skrbi, dobro podrgnite kožo, po tretmaju poščetkajte zobe, dlesni in jezik s pasto za zobe.

Do svetlih zob za evro in pol!
Po nekaj dneh uporabe se boste poslovili od trdovratnih madežev, zobje bodo gladki in svetlejši. Metodo naj bi izvajali sedem dni, dvakrat na dan. Nato pa le še po potrebi.



Veste, kurkuma naj bi po indijskem izročilu prinašala srečo. Meni jo je zagotovo prinesla, presrečna sem, ker imam zopet svetle zobe! Preizkusite jo tudi vi, ne bo vam žal.

Kurkuma v sedmih dneh pobeli zobe.

Kurkuma v sedmih dneh pobeli zobe.

prejšnji članek
Test: S katerim ključem bi odprli kovček?
Zdravje
Test: S katerim ključem bi odprli kovček?
naslednji članek
Glivična vnetja lahko prizadenejo čisto vsako žensko
Zdravje
Glivična vnetja lahko prizadenejo čisto vsako žensko