kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Vsak dan se je tuširala z mrzlo vodo – kaj se je zgodilo?

23. 5. 2017; 04.00
Avtor: V. M.
tuširanje, prha, umivanje, kopanje

Mrzla voda širi pljuča enako kot intenzivna telovadba, saj potrebuje telo za ustvarjanje toplote več kisika. foto: Profimedia

Tatjana Lazarevskaja iz Rusije se je odločila, da bo preizkusila teorijo blagodejnih učinkov hladne vode na telo. Preverite, kaj se je zgodilo, ko je ritualu sledila več kot en mesec.

Brrrrr, vas strese že, če samo pomislite, da bi se stuširali z mrzlo vodo?  Pa ste vedeli, da je prhanje z mrzlo vodo veliko bolj koristno za zdravje, kot prijeten curek tople vode? Odlično namreč vpliva na fizično in mentalno počutje, pomagalo pa naj bi tudi pri izgubi odvečnih kilogramov. Priporočila je želela v praksi preizkusiti tudi Rusinja Tatjana Lazarevskaja, zato se je odločila, da se loti vsakodnevnega rituala, pri katerem bo vztrajala najmanj tri tedne.

''Ker sem že tako zdrava in energična, niti nisem pričakovala, da bo hladna voda kaj dosti vplivala na moje počutje. A moram povedati, da sem se motila, občutila sem namreč veliko razliko, zlasti v povečanju energije. Dva tedna po rednem prhanju z mrzlo vodo sem opazila, da ne potrebujem več osemurnega spanca. Vstajati sem pričela eno uro prej, '' pojasnjuje Tatjana in nadaljuje, da se je potrebno tovrstnega tuširanja navaditi postopoma. ''Sprva naj bo voda mlačna, nato počasi preidite na hladnejšo temperaturo. Po enem tednu se boste povsem navadili novega občutka, hladna voda vam bo prijala. Čez dan boste veliko bolj energični, vaš um bo bister, počutje odlično. Priporočam!''

Kako na telo učinkuje hladna prha?
•    Izboljša se krvni obtok.
•    Izboljša se razpoloženje, saj se spodbudi izločanje hormona noradrenalina, ki je povezan s prijetnimi občutki.
•    Krepi imunski sistem – lažje se boste ubranili pred virusi in okužbami
•    Lasje postanejo sijoči, koža pa napeta in elastična.
•    Okrepi se občutek življenjske moči.
•    Pomaga ohranjati vitko postavo.

Ste vedeli, da mrzla voda širi pljuča enako kot intenzivna telovadba, saj potrebuje telo za ustvarjanje toplote več kisika? Da bi telo povišalo temperaturo, se mora notranje segreti, pri čemer se pospeši presnova, z njo pa tudi poraba kalorij.

Preberite si še: Test: 'S tem napitkom sem v dveh dneh izgubila 5 kg!'

prejšnji članek
Znanemu igralcu so šteti dnevi
Zdravje
Znanemu igralcu so šteti dnevi
naslednji članek
Krvave roke zaradi palmovega olja
Zdravje
Krvave roke zaradi palmovega olja
#obraziavenija
obraziavenija