Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Krepi lase, vrača mladost, celi akne

28. 5. 2017; 04.00
Avtor: Mateja Bevk
Krepi lase, vrača mladost, celi akne
Fižol pomlajuje telesne celice, krepi lase, varuje pred debelostjo in radira starostne pege.

Fižol po kakovosti in pestrosti hranilnih snovi prekaša večino druge zelenjave. Z uživanjem fižola si utrjujemo in ohranjamo zdravje, z njim namreč zaužijemo veliko beljakovin, mangana (mikroelement za rast las), molibdena (za presnovo) ter vitaminov A, C in E. Vsi našteti ne samo da pomlajujejo telesne celice, pač pa tudi krepijo lase, varujejo pred debelostjo in radirajo starostne pege. 

Zaradi bogastva nukleinskih kislin spada fižol med najuspešnejša naravna pomlajevalna sredstva za naše telesne celice. Z njim si lahko polepšamo kožo, vrnemo sijaj lasem in se ne nazadnje zavarujemo pred debelostjo. Zeleni stročji fižol deluje celo kot čistilec in blaži vnetja ob mozoljavici. Uporabite ga lahko tudi za razstrupljanje. 

Maska iz zelenega fižola zoper akne

Zmešajte nekaj stročjega fižola v prahu z dvema jedilnima žlicama naravnega čvrstega jogurta. Nanesite na obraz in pustite učinkovati 30 minut. Temeljito sperite. 

Naravno luščilo 

Fižolova zrna grobo zmeljite v mlinčku. Zmešajte jih skupaj z malo prevrete vode ali mleka v gosto pasto. Takšen piling bo odstranil s telesa odmrle kožne celice, razstrupil površino kože in vas ohladil (če ste bili pretirano izpostavljeni soncu). 

Nega s fižolovo vodo

Če za lepoto želite maksimalen rezultat, uporabite stročji fižol še malo drugače. Kako? Umijte se z vodo, v kateri ste stročji fižol skuhali do mehkega. Takšna voda pomaga celiti akne in beli pigmentne madeže na koži. 

Za sijoče lase

Preden si umijete lase, si pripravite zanje hranilno oblogo. Malo pločevinko katerekoli vrste fižola odcedite, vsebino pa zmečkajte v gosto kremo. Nanesite jo na lase za 20 minut. Nato jih umijte kot po navadi. Lasje so v večjem deležu sestavljeni iz beljakovin. In ker je z njimi bogat tudi fižol, je rezultat jasen: lasje so osveženi, okrepljeni, lesketajoči se. 

Mojster za prebavo in hujšanje

Da bo učinek fižola na vašo zunanjo podobo še večji, ga ne pozabite tudi jesti in tako od znotraj okrepiti kože, nohtov in las. Z rednim uživanjem fižola pa boste poskrbeli še za boljšo presnovo in si pomagali pri hujšanju. Zlasti stročji fižol ureja prebavo in hkrati prečisti prebavni trakt. Znano je, da spodbuja mišice prebavil in tako nežno, a hkrati učinkovito odstranjuje iz telesa odpadne snovi in strupe. Blagodejno deluje tudi na samo črevesje, kajti spodbuja razvoj posebnih mikroorganizmov, potrebnih za njegovo zdravo delovanje.  

Previdnost ni nikoli odveč

Kljub vsem pozitivnim učinkom fižola na našo lepoto previdnost ni nikoli odveč. Morda negovanje z njim ne bo ustrezalo vaši koži, zato prej preverite morebitno alergijsko reakcijo. Lepotni pripravek iz fižola nanesite za nekaj minut na kožo za ušesom. Počakajte čez noč, in če ne bo nobene reakcije, lahko mirno uporabljate fižol v lepotne namene.

prejšnji članek
Test: Kakšna oseba ste?
Zdravje
Test: Kakšna oseba ste?
naslednji članek
Kaj vse zmore morska sol?
Zdravje
Kaj vse zmore morska sol?
#obraziavenija
obraziavenija