Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Tole bo takoj ublažilo srbečico po piku žuželke

23. 6. 2017; 03.00
Avtor: V. M.
Ženska srbečica

Vnetega predela nikar ne praskajte, saj lahko stanje močno poslabšate. foto: Profimedia

V poletnih dneh se zlahka pripeti, da nas doleti nadležen pik žuželke. Preverite, kako lahko hitro in naravno ublažite neprijetno srbečico.

Po piku žuželke mesto in okolico vboda nikar ne praskajte, četudi vas močno srbi. S tovrstnim početjem lahko v telo vnesete bakterije, kar vodi v zares neprijetne okužbe. Mesto vboda zato čim prej razkužite, v kolikor se je pojavila oteklina, na slednjo položite hladen obkladek.

In kako ublažiti srbečico? Prvo pomoč boste našli kar na vrtu in domači kuhinji,  nasveti pa vam bodo prišli prav tudi na počitnicah, če bo le pri roki kakšna od naštetih sestavin …

Ledene čajne vrečke

Čajno vrečko zeliščnega čaja zmočite in za kratek čas shranite v zamrzovalno skrinjo. Ohlajeno položite na mesto pika. Če imate možnost izbire, posezite po zeliščih, ki bodo vneto kožo še dodatno pomirila, denimo kamilica, žajbelj, melisa ali šentjanževka.

Po piku žuželke si pomagajte z domačo lekarno. foto: Pinterest

Hitra pomoč iz mamine torbe

Ko je srbečica neznosna, seveda nimamo časa za pripravo zdravilnih pripravkov. Kaj vam bo hitro pomagalo, poleg tega pa bo rešitev na dosegu roke? Takole je drage bralke, na mesto vboda si lahko nanesete zobno pasto. V kolikor vsebuje meto ali mentol, bo mesto vboda prijetno ohladila. Tudi limonin sok bo ublažil srbečico, poleg tega pa se slednji ponaša še z antibakterijskimi lastnostmi. In če je srbečica izjemno neznosna? V posodo nalijte hladno vodo, v katero dodate jabolčni kis, nato pa vneto mesto potopite v kopel. V kolikor vas žuželka ni pičila na roko ali nogo in se tovrstnega postopka ne morete lotiti na takšen način, si lahko pomagate tudi z blažilno kopeljo. Kad preprosto napolnite z mlačno vodo, vanjo odmerite dve skodelici jabolčnega kisa in se potopite v nekoliko nenavadno kopel, ki vam bo pomagala odpraviti srbečico.

Preberite si še:  Zakaj bi morali spati z limono na nočni omarici?

Tudi vas pogosto pikajo komarji?

Tudi vas pogosto pikajo komarji? foto: Profimedia

prejšnji članek
Slovenska igralka brez ličil povsem drugačna
Svet slavnih
Slovenska igralka brez ličil povsem drugačna
naslednji članek
Uživajte nepasterizirana živila
Zdravje
Uživajte nepasterizirana živila
#nasazenazenska
nasazenazenska