Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Pomoč iz narave pri težavah z želodcem

25. 6. 2017; 07.30
Avtor: Helena Primic
pomoc iz narave
Ker težave z želodcem spadajo k stresu, se veliko ljudi z njimi kar nekako sprijazni, ko je hudo, pa seveda priskoči na pomoč farmacija.

Pa vendar narava ponuja veliko zelo učinkovitih in popolnoma neškodljivih zdravil za želodčne težave.

Čudežni ingver

Ali ste vedeli, da je ingver tako inteligentna začimba, da jo kljub temu, da je pekoča začimba, lahko uživajo tudi ljudje z rano na želodcu ali dvanajstniku? Ni čudno, da ima v velikem številu držav ingver celo status zdravila. Gre namreč za eno od najbolj raziskanih začimb, za katero je tudi znanost potrdila, da optimizira delovanje želodca – če imate preveč nemiren želodec (slabost in živčnost v želodcu), ga bo ingver pomiril in spravil v optimalen tek, če pa je vaš želodec preveč ohlapen, ingver kot nekakšen želodčni trener poskrbi, da se želodčne mišice optimalno gibljejo. Številne študije so tudi dokazale, da tako sveži ingver kot ingver v prahu uspešno uničujeta bakterije (vključno z zloglasno H. pylori), ki povzročajo večino želodčnih razjed. Ob želodčnih težavah v svoj vsakdan zato obvezno vključite tri ali najmanj eno skodelico ingverjevega čaja. Če uporabljate ingver v prahu, bodite pozorni, da izberete ekološkega, da bo moč ingverja zares prava.

Pomirjujoča bazilika

Če je vaš želodec nemiren od preobilice dela in vsakdanjega stresa, si pomagajte z nežno pomočnico baziliko, ki lajša presnovo maščob, spodbuja izločanje prebavnih sokov in pomirja razdražen želodec. Tako kot ingver tudi bazilika celi želodčne rane in lajša vnetje, deluje pa tudi razkuževalno, s čimer preprečuje nadaljnje zaplete pri prebavi.

prejšnji članek
Hujšanje se začne zjutraj
Zdravje
Hujšanje se začne zjutraj
naslednji članek
Babičini triki za lepe in zdrave nohte
Moda&Lepota
Babičini triki za lepe in zdrave nohte