Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zaradi tega je pred dopustom položila kovanec v skrinjo

19. 7. 2017; 03.00
Avtor: V. M.
euro na ledu
Tokrat delimo z vami idejo, ki se je pravzaprav porodila zaradi stiske, a je postala uporabna tudi tedaj, ko ljudje zapustijo dom iz bolj prijetnih razlogov, kot so denimo počitnice.

Trik, ki vam bo nemudoma razjasnil vprašanje je bila hrana v zamrzovalni skrinji izpostavljena višjim temperaturam. foto: Profimedia

Zakaj natanko gre? Američanka Sheila Pulanco Russell je na spletu delila idejo, katere se je domislila, ko je morala zaradi orkana zapustiti dom. Ker so v obdobju viharnih pojavov pogosti izpadi električne energije, sama pa ni vedela, kdaj se bo lahko vrnila domov, je pomislila tudi na zamrzovalno skrinjo, v kateri je imela shranjeno nemalo živil. Slednja bi se ob daljšem izpadu električne energije odmrznila, ob vklopu pa ponovno zamrznila.


Takšna hrana ni več primerna za zaužitje, da bi vedeli, če so se živila pokvarila, Sheila svetuje takole …

''Za vse tiste, ki greste za dalj časa od doma, je tole super ideja. Plastični kozarec napolnite z vodo in ga položite v skrinjo, da voda zamrzne in nastane led. Pred odhodom od doma nato na površino ledu položite kovanec. Ko se vrnete domov, preverite ali je kovanec še vedno na površju. V tem primeru živila niso bila izpostavljena višjim temperaturam. V kolikor je kovanec ujet v objemu ledu na dnu kozarca, pa to pomeni, da je bila vaša zamrzovalna skrinja dlje časa brez električne energije. Hrano je v tem primeru potrebno zavreči.''

Dobro je vedeti: Kot zanimivost naj omenimo, da v primeru izostanka električne energije, hrana v zamrzovalni skrinji (če je ne odpiramo) zdrži do 48 ur.

Preberite si še: Te hrane ne smemo zamrzovati

prejšnji članek
Znana Slovenka priznala, da sta tudi njena sinova takšna
Svet slavnih
Znana Slovenka priznala, da sta tudi njena sinova takšna
naslednji članek
NAGRADNA IGRA: S knjigo uživajte na plaži
Zdravje
NAGRADNA IGRA: S knjigo uživajte na plaži