tovornjakar
Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila droga

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Niste devica, a je vaš spolni odnos boleč?

13. 8. 2019; 04.00
Avtor: K.M.
postelja, moški in ženska

foto: Profimedia

Preverite, zakaj lahko pride do bolečine med spolnim odnosom.

Bolečina, ki spremlja spolni odnos, je nekaj povsem normalnega in običajnega ter ni pogojena zgolj z deviškostjo ženske. Z neko obliko bolečine se sreča skoraj vsaka ženska in zato se je ne gre sramovati. Res pa je, da lahko le-ta uniči vnemo med partnerjema, zato se morate z njo soočiti na pravilni način, saj v tem primeru ne smete siliti z glavo skozi zid.

Preverite, zakaj lahko, poleg izgube deviškosti, še pride do bolečine pri ženski med spolnim odnosom. 

1. Vaš spolni organ preprosto ni pripravljen

Čeprav si spolnega odnosa zelo želite in ste zaradi svojega partnerja močno vzburjeni, se s tem morda ne strinja vaša nožnica, ki se zaradi različnih odnosov ne nevlaži dovolj. Lahko ste pod stresom, ste utrujeni, ali pa potrebujete še nekaj trenutkov. V takšnem primeru je lahko spolni odnos zelo boleč, zato si vse skupaj olajšajte z uporabo umetnih lubrikantov. 

2. Alergije in občutljivost

Če med spolnostjo uporabljate različne spolne igračke ter pa tudi lubrikante in kondome, lahko pride do alergij ali do občutljivosti telesa na določene materiale. Tako je, že sam kondom je lahko ena izmed težav. Če je to edina stvar, ki jo med spolnim odnosom uporabljate, preverite njegovo sestavo in naslednjič morda preizkusite drugačnega. Težavni so recimo predvsem tisti z okusi ...

3. Težavo predstavljajo tudi dlačice

Predvsem tiste vraščene. Če si spolovilo depilirate, lahko hitro pride do kakšne vraščene dlačice, ki lahko že sama po sebi predstavlja bolečino. Ko pa pride do interakcije s partnerjem, pa se le-ta še poveča. Žal tu ne morete narediti veliko, kot da počakate, da dlačica pride na površje. 

4. Spolna disfunkcija

Čeprav se o tem le redko govori, je spolna disfunkcija, oziroma nezmožnost, zelo pogosta tudi pri ženskah, predvsem pa pri najstnicah in ženskah v zgodnjih dvajsetih letih. Gre za pojav, ki ga pogosto imenujejo vaganizem, zaradi njega pa se ženska dejansko ne more prepustiti spolnemu odnosu, saj to prepričujejo vaginalne mišice, vse skupaj pa je v večini primerov povezano tudi s psihološkim stanjem ženske. Te ženske imajo hkrati tudi težave pri ginekoloških pregledih, vstavljanju tamponov in menstrualnih skodelic. Ženske se tega stanja velikokrat ne zavedajo, se ga pa da odpraviti tako s psihološkega kot tudi fizičnega vidika. 

5. Moški spolni organ je preprosto prevelik

Ne gre za pojav ogromnega moškega spolnega organa, ampak lahko pride do tega, da se vaše spolovilo ne ujema s partnerjevim. Noben moški nima prevelikega organa za uporabo kondomov, lahko pa ga na nek način zavrača vaše telo. Problem ni tako zelo moteč, pomembno je le, da se na spolni odnos bolj pripravite in pa, da morda preizkušate nekaj drugačnih spolnih položajev. 

prejšnji članek
Pri 45. letih tretjič postala mamica
Svet slavnih
Pri 45. letih tretjič postala mamica
naslednji članek
To je hrana, ki v vrtcih in šolah ostaja na krožnikih
Zdravje
To je hrana, ki v vrtcih in šolah ostaja na krožnikih