mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Napake, zaradi katerih lahko navkljub kondomu zanosite

26. 7. 2017; 01.00
Avtor: V. M.
kondom

Vzrok za 90 odstotkov nenačrtovanih nosečnosti je nepravilna uporaba kondoma. foto: Profimedia

Morda menite, da veste vse o seksu in zanositvi, pa vendar ostanite za hip z nami. Ameriška ginekologinja razkriva, zakaj pride do zanositve, kljub uporabi kondoma.

Priznana ameriška ginekologinja in profesorica ginekologije in porodništva na medicinski fakulteti Yale,  Mary Jane Minkin je javnost seznanila z zaskrbljujočimi podatki. Kot pravi, je vzrok za 90 odstotkov nenačrtovanih nosečnosti nepravilna uporaba kondoma. Zanimivo, kajne? Profesorica pojasnjuje, da je vzrokov za nenačrtovano nosečnost veliko, nekateri so precej nenavadni, najbolj pa zagotovo izstopa nepravilna uporaba kondoma.

Kako je to pravzaprav mogoče? Minkinova pove, da je razlaga povsem preprosta. ''Tretjina parov odpre vrečko kondoma z zobmi, pri čemer niti za hip ne pomislijo, da so s takšnim ravnanjem ogrozili zanesljivost izbrane kontracepcije. Zobje lahko poškodujejo povrhnjico kondoma, pa četudi poškodba ni vidna s prostim očesom.'' Da je takšno ravnanje nespametno, kažejo rezultati študij. Nepazljivo ravnanje s kondomi in uporaba kondomov s pretečenim rokom uporabe, sodijo med najpogostejše vzroke za nezaželeno nosečnost, do katere je prišlo navkljub uporabi tovrstne kontracepcije.

Kako pa vi uporabljate kondom? foto: Profimedia

Minkinova pokaže s prstom še na eno težavo, ki jo je opazila v svoji dolgoletni praksi. ''Oljni lubrikant in kondom, to dvoje se ne sme uporabljati skupaj. Razen če želite zanositi, seveda, v tem primeru pozabite na moj nasvet. Lubrikant na bazi olja namreč uničuje lateks, zaradi česar se v teksturi kondoma ustvarijo mikroskopsko majhne luknjice, ki prepuščajo spermo,'' odločno pove.

Preberite si še: Osupljiva dejstva o kontracepciji in zanositvi.



Nosečniški test bo odčital pravi rezultat, ko vam bo narasla koncentracija nosečniškega hormona.

Nosečniški test bo odčital pravi rezultat, ko vam bo narasla koncentracija nosečniškega hormona. foto: Profimedia

prejšnji članek
Takole se znebite rjave kože pod pazduho!
Moda&Lepota
Takole se znebite rjave kože pod pazduho!
naslednji članek
Vesela, da se romanca s princem Harryjem ni izšla
Svet slavnih
Vesela, da se romanca s princem Harryjem ni izšla